Izvajajo se letni pregledi po gasilskih domovih GZ Gornja Radgona

V začetku meseca aprila se vsako leto izvajajo letni pregledi gasilskih društev Slovenije

Marjan Slavič, nedelja, 13. april 2014 ob 14:31
Letni gasilski pregled in vaja mladincev in operativcev PGD Orehovci

Letni gasilski pregled in vaja mladincev in operativcev PGD Orehovci

Na letni pregled društva so se dobro pripravili tudi v GZ Gornja Radgona, katera deluje že od leta 1952. Od leta 2007 sta na področju GZ Gornja Radgona imenovani dve občinski gasilski poveljstvi, Občinsko gasilsko poveljstvo občine Apače, katero sestavljajo 6. PGD: Apače, Lutverci, Lešane, Podgorje v Apaški dolini, Žepovci in Žiberci in Občinsko gasilsko poveljstvo občine Gornja Radgona, ki operativno povezuje 10. PGD: Gornja Radgona, Črešnjevci, Orehovci, Mele, Spodnja Ščavnica, Zbigovci, Negova, Ivanjševci, Stavešinci in Spodnji Ivanjci.

GZ Gornja Radgona zajema v operativni organizaciji 3 sektorje in sicer: sektor Gornja Radgona v katerem deluje 6 prostovoljnih društev, sektor Apače, ki povezuje 6 prostovoljnih društev in sektor Negova, ki deluje na operativi kraja po 4 društva.

Na letnem pregledu, ki ga opravlja komisija za pregled se preveri in pregleda celotno dokumentacijo društva, arhiva, blagajne, urejenost doma ter okolice in tekočega poslovanja, ki se izvaja po planu dela. Na operativnem področju pa se pregleda urejenost in vzdrževanje gasilske opreme, vozila in sama pripravljenost gasilcev operativcev, kateri so morali izvesti samostojno taktično vajo reševanja in gašenja požara. Prav posebno pozornost pa so si zaslužili tudi najmlajši iz vrst gasilcev - pionirji in mladinke, saj so tudi oni morali pokazati svoje znanje in trud, ki ga skupaj z mentorjem ustvarjajo za prihodnost naše gasilske aktivnosti in protipožarne varnosti.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje