Nagrajenci Grossmannovega festivala v Beogradu

Grossmann 2008

Prlekija-on.net, petek, 21. november 2008 ob 05:12
Nagrajenci Grossmannovega festivala v Beogradu

Nagrajenci Grossmannovega festivala v Beogradu

Avgusta so v Ljutomeru in Murski Soboti uspešno pripravili že četrti Grossmannov festival filma in vina, na katerem so poleg mladih domačih in svetovnih režiserjev gostovali tudi priznani Brian Yuzna, Roger Corman in Slobodan Šijan. Programski direktor Grossmannovega festivala filma in vina Tomaž Horvat je bil pred kratkim nagrajen kot najbolj podjetni mladi filmski kreativec v Sloveniji. Horvat je za nagrado odpotoval v London, kjer je imel enkratno priložnost podrobneje se seznaniti z nekaterimi vodilnimi filmskimi institucijami v Angliji. Horvatu sta se v Londonu pridružila tudi direktor Grossmannovega festivala Peter Beznec in direktor marketinga Borut Horvat, skupaj pa so navezali stike s pomembnimi svetovnimi filmarji, ki bi lahko naslednje leto na petem Grossmannovem festivalu filma in vina gostovali v Sloveniji.

Po predstavitvi v Londonu se organizatorji omenjenega festivala danes odpravljajo v srbsko prestolnico, kjer bo do nedelje v Domu mladine Beograd filmska sekcija ponudila izbor iz tekmovalnega programa z vsemi zmagovalnimi filmi letošnjega festivala. Obiskovalcem bodo tako predstavili hrvaško-bosanski film Živi in mrtvi hrvaškega režiserja Kristijana Milića, letošnjega prejemnika nagrade Hudi maček, slovenski film Poljub smrti, katerega režiser je Kristijan Vrtačnik, ter švedsko-ruski film Ledeni vampirji, celovečerec Šveda Andersa Bankeja.

V srbski prestolnici bodo gostovali tudi vinarji, in sicer bodo ob posebni priložnosti za srbske medijske hiše vina predstavljali družbi Jeruzalem Ormož in Radgonske gorice ter Turistična kmetija Hlebec s Koga v ormoški občini.