Več kot 100 poslovnežev in znanih Slovencev sadilo svoje trte

P&F obdeluje 2 milijona trt, za vsakega Slovenca eno

Prlekija-on.net, četrtek, 17. april 2014 ob 10:363
Več kot 100 poslovnežev in znanih Slovencev je sadilo svoje trte

Več kot 100 poslovnežev in znanih Slovencev je sadilo svoje trte

"Kot dober lastnik bomo trte, ki ste si jih danes zasadili gostje, skrbno negovali in čez dve leti boste že pili svoj mošt. Običajno je na prvi mošt treba čakati od štiri do pet let," je po sajenju trt povedal največji slovenski vinar Mitja Herga.

P&F Jeruzalem Ormož je s poslovnimi partnerji, poslovneži in znanimi Slovenci, v sredo, 16. aprila, sadil trte pri prvič javni obnovi vinograda z 31.000 trtami, kar je izredno veliko, saj običajno vinograd vsebuje 4.000 trt. Z jutrišnjem dnem bo vinograd v celoti posajen. "Skoraj vsako leto je treba na novo posaditi kakšen vinograd. Sicer pa si prizadevamo ohraniti tradicijo, zato še vedno obiramo grozdje ročno. V preteklih letih smo se sicer bolj poglabljali v vinske kleti, v katere smo tudi veliko vlagali. Danes imamo tako najsodobnejšo in najmodernejšo klet v tem delu Evrope, morda eno izmed najmodernejših kleti na svetu, a vinogradnik nikakor ne sme pozabiti na svoje vinograde, saj se kakovost rodi prav tam in s pomočjo človeških rok lahko pričakujemo dober rezultat. Tako p&f wineries sadi 30 hektarjev vinogradov oziroma 110.000 trt," je dejal direktor P&F Jeruzalem Ormož Mitja Herga. Kot zanimivost je še izpostavil, da p&f wineries obdeluje 2 milijona trt, torej ima vsak Slovenec svojo, za katere pa je treba vztrajno skrbeti.

Vinska klet Ormož - klet z najsodobnejšo tehnologijo
Vinska klet Ormož - klet z najsodobnejšo tehnologijo
P&F Jeruzalem Ormož podpisal pogodbo o odkupu grozdja s Kmetijsko zadrugo Ptuj
P&F Jeruzalem Ormož podpisal pogodbo o odkupu grozdja s Kmetijsko zadrugo Ptuj

Več kot sto zbranih v Zidanici Malek v Svetinjah pri Ljutomeru je pozdravil tudi lastnik P&F Holding Vino Vladimir Puklavec: "Družina sama ne more opraviti ničesar. Potrebuje sodelavce, ki delo opravljajo nad pričakovanji in s pomočjo katerih smo zgradili najmodernejšo klet v Evropi, o čemer priča že naše ime – Puklavec and friends." Direktorica p&f wineries B. V. Tatjana Puklavec, ki je odgovorna za marketing in prodajo v izvozu, je izpostavila, da so lani z izvozom prodali kar 3 milijone litrov vina, letos planirajo skoraj 6 milijonov, in da so v tujini izjemno uspešni, saj jim je uspelo prodreti tudi na ameriški trg.

Prvo trto so posadili Vladimir Puklavec s hčerjo Tatjano in Mitja Herga, pri tem jim je trte podajala letošnja vinska kraljica Špela Štokelj, navodila pa je pojasnjeval vodja vinogradništva Robert Jambriško.

Zatem so si svoje vinske trte sorte šipon posadili tudi številni predstavniki podjetij in znani Slovenci. Sajenje je pomenilo, da je vsak posadil 10 trt, rokavice, predpasnik in svojega vinogradnika oz. mentorja v pomoč. Trte je bilo treba obrezati, pravilno vstaviti v luknjo, ustrezno potlačiti zemljo ter zagrniti na primerno višino.

Dogodek je povezovala Jasna Kuljaj, za glasbeno popestritev pa je poskrbela Nuša Derenda.

Med drugimi so si trte posadili tudi Nuša Derenda, modna oblikovalka Urša Drofenik, mister Slovenije za Mister Universe World Bojan Ilijanič, Janez Bratovž - JB restavracija, Jani Klemenčič - Čili restavracija Bled in olimpijec, Drago Bulc - Homo turisticus, nekdanji direktor Mure Božo Kuharič, ter poslovneži: direktorica podjetja Plastika Skaza Tanja Skaza, center manager Cityparka Toni Pugelj, predsednik uprave Cetis Roman Žnidarič, direktor podjetja Energetika Šentrupert Uroš Pikl, direktorica Dežele kozolcev Šentrupert Urša Repše, direktorica Učeče se organizacije Marjetka Kastner in direktorica Vivo cateringa Jerneja Kamnikar.

Mike666 četrtek, 17. april 2014 ob 21:59

Pol bi jih trebalo zakopati namesto trte. Pomežik

Ivek četrtek, 17. april 2014 ob 22:32

Ziher so potli meli požrtijo po keri je ostalo nepožrto.

Lehko bi pozvali tiste, ki so jin ne pločali za grozdje.

gorgona četrtek, 17. april 2014 ob 23:54

sami taprove so gor sami radnički kao...namesto ka bi dale vinogradnikon keš izpret treh let pa totin pogodben delavcon redne pa poštene ploče se tak pozera pred projektile vsi so iste

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo