Petje, slike in domače dobrote pred praznikom

Velikonočna razstava v Domu starejših občanov Gornja Radgona

Filip Matko, petek, 18. april 2014 ob 19:00
Risba Karmen Jančar

Risba Karmen Jančar

V avli Doma starejših občanov v Gornji Radgoni je od četrtka, 17. aprila opoldne, na ogled razstava z velikonočno vsebino: likovni izdelki, ročnodelski izdelki ter dobrote ljudske kuhinje.

Po pozdravnem nagovoru direktorja DSO G. Radgona, mag. Marjana Žule, je nastopil Mešani pevski zbor DSO Gornja Radgona, ki ga kot zborovodkinja vodi Majda Matjašič. Po treh pesmih zbora je sledila skupna pesem vseh, zbora in poslušalcev, »Mi se imamo radi…«, a temu je sledil ogled razstav.

Razstavo likovnih del je pripravilo Likovno društvo Gornja Radgona, kajti po dogovoru z vodstvom DSO G. Radgona je v tem domu 25. marca potekala enodnevna velikonočna likovna kolonija z 11-imi udeleženci. Nekateri so ustvarjali tudi doma in tokrat so na ogled dela 14-ih avtorjev: Saše Bezjak, Branka Borka, Vidke Borko, Jasne Brunskole, Karmen Jančar, Marjane Kmet, Pavle Krajnc, Filipa Matka Ficka, Marka Matka Ficka, Leopolda Methansa, Tatjane Mijatović, Cvetke Pišek, Milene Marije Reščič in Izidorja Vogrinca.

Društvo podeželskih žena Gornja Radgona (deluje že 38 let) je pripravilo razstavo ročnih del svojih članic, kakor tudi razstavo velikonočnih kruhov in peciva. Predsednica društva, Jožica Jančar iz Črešnjevec, je vesela aktivnosti svojih 127 članic, ki razstavljajo tudi v hotelu Radin v Radencih in bodo konec tega podobno razstavo pripravile tudi v Boračevi.

S svojimi ročnimi deli pa so se na tokratni razstavi predstavili tudi nekateri stanovalci oziroma stanovalke Doma starejših občanov Gornja Radgona.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje