Ali veste, kakšna je knjižnica ponoči?

V ormoški knjižnici so se vključili v projekt Noč knjige in pripravili pestro dogajanje vse do 22. ure zvečer

Špela Borko, četrtek, 24. april 2014 ob 15:51
Noč knjige v ormoški knjižnici

Noč knjige v ormoški knjižnici

Svetovni dan knjige, 23. april, smo letos praznovali na malce drugačen način. Nismo praznovali čez dan, ampak smo se vključili v projekt Noč knjige in pripravili pestro dogajanje vse do 22. ure zvečer.

Vsi, ki so hoteli videti, kakšna je knjižnica ponoči, so knjižnico lahko obiskali vse do 22. ure zvečer. Do takrat so si člani knjižnice lahko izposojali knjige, jih vračali in brskali med policami. Ker pa smo pripravili tudi zanimive dogodke, so se obiskovalci lahko ustavili v prijetnih kotičkih knjižnice in prisluhnili našim gostom.

Najprej smo ob 17. uri pripravili Multikulturne zgodbe za otroke in odrasle. Medse smo povabili pri nas živeče priseljence, ki so prebirali zgodbe v svojem maternem jeziku. Slišali smo prekrasne pesmi, zgodbe in pripovedke v ukrajinskem, madžarskem, makedonskem, hrvaškem, angleškem in švedskem jeziku.

Bralne ulice, po katerih se že več let sprehajajo gospe iz Središča ob Dravi, so nam ob 19. uri predstavile v prijetnem ambientu v knjižnici. Tokrat smo se skupaj z njimi sprehajali po prleških ulicah in prleških zgodbah.

Ob 20. uri smo imeli predstavitev knjige Kako je nastal slovenski narod, avtorja Jerneja Kosija. Knjiga je nastala kot postranski rezultat raziskovanja začetkov oblikovanja slovenskega nacionalnega gibanja, opravljenega v času doktorskega štujdija.

Naše nočno druženje v knjižnici smo zaključili s poslušanjem besedil, ki so nastale na literarnih delavnicah pod mentorstvom Davida Bedrača. Razkrite so bile prelepe rime in besedila, ki so obiskovalce osupnile in jih popeljale v nek drug, lep svet, katerega smo skupaj doživljali v ormoški knjižnici.


Več v Kultura in izobraževanje