Mladostniki razveselili starostnike

Nastop folklorne skupine vrtca Bistrica v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 25. april 2014 ob 08:52
Zaplesali so v krogu

Zaplesali so v krogu

24. aprila so v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, nastopili malčice in malčki folklorne skupine vrtca, ki deluje v okviru Osnovne šole Prežihov Voranc na Bistrici, v Občini Črenšovci. S svojim nastopom so prišli polepšat praznični dan vsem stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, ki v mesecu aprilu praznujejo svoj rojstni dan.

Teh slavljenk in slavljencev je skupno 15 in po podatkih zdravstvene delavke Leje Sabotin, ki ima na skrbi tovrstna praznovanja, so jubilanti skupaj zbrali 1165 let. Najmlajši jih ima 53, a najstarejša 95.

Kar devet plesnih parov, v prelepih (povsem novih !) prekmurskih narodnih nošah, je predstavilo otroške igre in plese, kot tudi nekaj ljudskih pesmi iz Prekmurja. Folklorno skupino vodi in jo je v DOSOR-ju spremljala vzgojiteljica Alenka Korošec, skupino šestih mladih pevk (ki tudi plešejo !) pa vodi vzgojiteljica Valentina Gjura. Seveda je za ples potrebna glasba in za to poskrbi vzgojitelj Vlado Majcen, ki mlade plesalke in plesalce spremlja na harmoniki.

Nekatere pesmi so z mladimi zapeli tudi stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, ki so gostujoče plesalke in plesalce z Bistrice nagradili z gromkim aplavzom. Slavljencem posebej so zapeli rojstnodnevno čestitko, ko je Leja vsem razdelila darilca – vrečke z lavando (sivko). Iz domske kuhinje DOSOR-ja pa so slavljencem, kot tudi vsem zbranim v domski restavraciji, postregli s torto.

S torto so bili pogoščeni tudi najmlajši, ki so si kot spominek na gostovanje v DOSOR-ju odnesli orehove pikapolonice, kar so v ustvarjalnih delavnicah zanje pripravili stanovalke in stanovalci DOSOR-ja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje