Podrobno o izmenjavah LinkedAge

Predstavitev uspešnega projekta v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, nedelja, 27. april 2014 ob 00:16
Predstavitev projekta LinkedAge v DOSOR-ju

Predstavitev projekta LinkedAge v DOSOR-ju

25. aprila sta v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, predstavnika mednarodnega projekta LinkedAge predstavila številne storitve in prednosti za stanovalke in stanovalce domov starejših občanov pri potovanjih v druge kraje po Sloveniji ali celo po svetu.

Gre pravzaprav za »zapolnitev« prostih kapacitet v domovih oziroma za neposredno izmenjavo med stanovalci. Tako je letos sredi januarja bila izvedena prva tovrstna oblika v DOSOR-ju, ko je njihova stanovalka Brigita Živec teden dni preživela v Domu upokojencev dr. Franceta Bergelja na Jesenicah, a stanovalka Mihaela Roth z Jesenic je teden dni bivala v DOSOR-ju. Stanovalec doma namreč z izmenjavo sobe lahko zgolj za stroške prevoza in manjši administrativni strošek (po Sloveniji 30 evrov, za tujino 70 evrov) varno potuje v izbrane turistične kraje po Sloveniji in po svetu.

Iz LinkedAge je januarja z Jesenic v Radence Brigito Živec spremljala Dijana Galijašević, ob njej pa je tokrat projekt in njegove vsebine predstavil še Martin Silič. Po predstavitvi sta oba zbrala številne želje stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, ki si žele podobne izmenjave (tudi za Hrvaško in Španijo je bilo zanimanje !) in bosta poizkušala najti ponudbe za izmenjavo, ki jih od drugod sporočajo v Slovenijo. V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, pa ima projekt LinkedAge in tovrstne izmenjave »na skrbi« socialna delavka Barbara Lukač.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje