V dobrovniških gramoznicah je potekalo državno tekmovanje terenskih vozil

Zbrale so se vse najboljše ekipe iz celotne Slovenije

Jože Žerdin, nedelja, 27. april 2014 ob 00:26
Državno tekmovanje s terenskimi vozili

Državno tekmovanje s terenskimi vozili

Društvo ljubiteljev terenskih vozil A.R.O. Trnje v občini Črenšovci, združuje ljubitelje terenskih vozil. Društvo, ki ga vodi predsednik Jože Sarjaš je v soboto, 26. aprila, v dobrovniških gramoznicah pripravilo državno tekmovanje s terenskimi vozili.

Na urejenem, a mokrem in blatnem poligonu je bilo za tekmovalce terenskih vozil kot nalašč primerno, kajti ob takih vožnjah morajo tekmovalci pokazati vse svoje znanje in spretnosti, da premorejo blatne in mokre ovire na spretnostni vožnji. Ob strpni vožnji jim je tudi uspelo. Proge za tekmovalce so bile urejene po vzpetinah in na ravnem terenu. Obiskovalci so bili nad takimi adrenalinskimi vožnjami terenskih vozil navdušeni in so kar uživali, kajti državno tekmovanje terenskih vozil je bila prava paša za oči in pogled ter uživanje.

Tekmovalci so tekmovali v dveh disciplinah in sicer v spretnostni vožnji in vožnji »hard« vozil. Na tekmovanju v Dobrovniku so terenci vozili brez omejitev po najtežjem terenu. Terenska vozila so bila opremljena z vitli, za vožnjo v takšnih okoliščinah, tudi šoferji so bili oblečeni v motorne kombinizone in na glavah so morali imeti obvezno čelade. Vozila so bila opremljena s primernimi gumami za vzpetine in moker teren, kajti šlo je za klance, prepade, na trasi je bila tudi voda in blato in ponekod je bil klanec do 90 % vzpetine.

Motorji so bili nekateri na bencin, drugi na disel, vsi pa so imeli pogon na vsa štiri kolesa. Vozili so v krožni vožnji »hard«, vozila so vozila po 45 minut brez počitka. Vsi vozniki so morali težko progo voziti trikrat s presledki. Cilj tekmovanja je bil kateri je večkrat prevozil progo na tekmovanju. Ostala vozila pa so vozila spretnostno vožnjo.

Na državnem tekmovanju se je pomerilo kar 30 ekip tekmovalcev iz celotne Slovenije, ki so tekmovali v spretnosti vožnji, 8 ekip pa je vozilo »hard« vožnjo. Na tekmovanje s terenskimi vozili so v Dobrovnik po točke prišli tekmovalci iz celotne Slovenije, kar jim je tudi cilj skozi leto - zbrati čim več točk iz vseh tekmovanj. Društvo A.R.O. Trnje je tako v Dobrovniku gostilo vse najboljše slovenske ekipe in tekmovalce.

Tekmovanje se je končalo brez poškodb ali večjih nesreč ni bilo, kajti za varnost vseh tekmovalcev in obiskovalcev je bilo primerno priskrbljeno.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno