Prleki so spet peli in plesali

Na območni reviji se je predstavilo enajst folklornih skupin iz Prlekije

Branko Košti, nedelja, 27. april 2014 ob 20:03
Prlekija pleše in poje

Prlekija pleše in poje

V soboto, 26. aprila, se je v Dumu kulture v Ljutomeru, odvila revija odraslih folklornih skupin Prlekije - Prlekija pleše in poje. Na prireditvi v organizaciji Območne izpostave javnega sklada RS za kulturne dejavnosti Ljutomer, je pelo, plesalo in predstavljalo stare šege in običaje enajst folklornih skupin.

Tako so se predstavili FD DU Ljutomer, FS Društva upokojencev Križevci, FS Kluba prleških babic iz Pristave, FS TKD Babinci, FS KD Cven, FS KD Manko Golar Ljutomer, FS KD Anton Krempl Mala Nedelja, FS KUD Križevci, FS KUD Razkrižje, FS KD Kajer Bučečovci in FS Leščeček iz KD Slavko Osterc iz Veržeja.

Strokovna spremljevalka na srečanju Neva Trampuž, je vodje skupin po zaključku seznanila s prvimi opažanji o nastopih posameznih skupin, podrobnejše analize in napotke za še uspešnejše delo pa bodo skupine dobile v pismeni obliki.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje