Na praznik po Prlekiji, junija po Franciji

Z veteranskimi vozili na 70-letnico bitke v Normandiji

Filip Matko, ponedeljek, 28. april 2014 ob 12:30
Jeep club Veteran v Prlekiji

Jeep club Veteran v Prlekiji

Na praznični dan, 27. aprila, so pred DOSOR-jem, Domom starejših občanov Radenci, stanovalke in stanovalci lahko pozdravili članice in člane Jeep cluba Veteran Murska Sobota. Le-ti so bili na promocijski vožnji po Prlekiji in se, kot vsako leto doslej, obvezno ustavili tudi pred DOSOR-jem. Tu so jih pogostili z bogračem, pecivom, kavo in sadnimi sokovi.

Tokrat je sodelovalo sedem vozil – jeepov in zanimivo, da prav sedem let šteje tudi to društvo, ki ga kot predsednik od same ustanovitve vodi Štefan Jančarič iz Noršinec pri Murski Soboti. Povedal nam je, da je v društvo včlanjenih 38 udov (članic in članov), ki posedujejo 17 veteranskih vozil (16 jeepov in en vojaški tovornjak).

Zadnje leto dni so v tem društvu dali poudarek celostni zunanji podobi kluba in ker se letos proslavlja 70-letnico izkrcanja in bitk zaveznikov v 2. svetovni vojni z Nemci v Normandiji, bodo s štirimi vozili (iz Slovenije skupno 13 !) sodelovali na tej slovesnosti 6. junija v Franciji. Vozila bo tja odpeljal tovornjak, vozniki jeepov s spremljevalci (skupno osem udeležencev !)  pa se bodo 30. maja v Pariz odpeljali z letalom ter iz francoskega glavnega mesta v Normandijo potovali s svojimi izredno lepo opremljenimi veteranskimi vozili.

Pred DOSOR-jem jih je pozdravil podžupan Občine Radenci Janez Konrad, nato pa se je nadaljevala njihova predstavitvena vožnja po Prlekiji v smeri: Sveti Jurij ob Ščavnici, Stara Gora in Zavrh pri Lenartu.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno