Znanje, moč, pogum in vztrajnost

Letni pregled strokovne usposobljenosti Gasilske zveze Ljutomer letos potekal tudi v Gresovščaku

Nuša Novak, ponedeljek, 28. april 2014 ob 18:42
Letni pregled GZ v Gresovščaku

Letni pregled GZ v Gresovščaku

V Gasilski zvezi Ljutomer so se v mesecu aprilu 2014, pripravljali na letne preglede strokovne usposobljenosti, v katere so vključili pionirje, mladince, člane in članice ter starejše gasilce in gasilke (veterane). Pred komisijo je bilo potrebno pokazati veliko gasilskega znanja, izurjenosti in usposobljenosti na področju testiranja, za značko preprečujmo požare (vaja z vedrovko), vaja z motorno brizgalno - suha izvedba po CTIF in vaja s hidrantom.

Tako so bili letni pregledi v soboto, 26. aprila, tudi v sektorju Ljutomer I v Gresovščaku in v sektorju Cven na Moti. Glavni organizator letnih pregledov je Gasilska zveza Ljutomer, pod vodstvom predsednika Gasilske zveze Ljutomer, Andreja Rusa.

V Gresovščaku, kjer so letos gasilci iz PGD Gresovščak, pod vodstvom predsednika Vrbnjak Jožefa in poveljnika Stajnko Mirana, prevzeli organizacijo, so se zbrali gasilci iz štirih enot PGD Ljutomer, iz Ljutomera (člani, članice, mladinci in pionirji), Gresovščaka (člani in pionirji), Radomerja (člani in članice) in Spodnjega Kamenščaka (člani in veterani).

Ob koncu pregleda strokovne usposobljenosti, je v gasilskem domu v Gresovščaku sledila še pogostitev in zabava, za katero so poskrbele pridne in neutrudne članice PGD Gresovščak, ki iz lastnih izkušenj zelo dobro vedo, kakšno odgovornost in voljo do dela imajo gasilci. Znanje, moč, pogum in vztrajnost, so glavne vrline vsakega gasilca, ki s skupnimi močmi spreminja svet na bolje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje