Sv. birma v Gornji Radgoni

Zakrament sv. birme je prejelo 30 mladih fantov in deklet

Marjan Slavič, torek, 29. april 2014 ob 11:30
Sv. birma v Gornji Radgoni

Sv. birma v Gornji Radgoni

V soboto, 26. aprila, je v cerkvi sv. Petra v Gornji Radgoni potekal obred sv. birme. Samo slovesnost zakramenta potrditev vere, ki ga je vodil murskosoboški škof msgr. dr. Peter Štumpf je prejelo 30 mladih fantov in deklet.

Slovesnosti so se udeležili tudi ljutomerski dekan Andrej Zrim, murskosoboški generalni vikar msgr. Franc Režonja, domači župnik Franc Hozjan, kaplan Gregor Šemrl ter povabljeni duhovniki in diakon iz cankovske župnije Zoran Car. S svojim lepim in ubranim petjem, je popestril in polepšal sv. mašo, pod vodstvom katehetinje, pevovodje in organistke Nataše Preglav mladinski pevski zbor Biseri.

Podelitev zakramenta birme, se podeljuje ob prehodu iz otroštva v odraslost. Ob podelitvi tega zakramenta birmanec prejme Božjo milost in darove Svetega Duha: dar modrosti, dar umnosti, dar svéta, dar moči, dar vednosti, dar pobožnosti in dar strahu Božjega. S sveto birmo se birmanec popolnoma in na oseben način vključuje v Cerkev. S tem birmanec postane sposoben in obvezan sodelovati pri poslanstvu Cerkve in sprejemati v njej službo in odgovornost. Birmance spremljajo botri. Botri so pomočniki in voditelji v krščanskem življenju birmanca, da jih z besedo in zgledom navajajo h krščanskemu življenju.


Več v Kultura in izobraževanje