Postavitev prvomajskega drevesa s kresovanjem v Veržeju

Prireditve se je udeležilo veliko število občanov občine Veržej, prišli pa so tudi gostje turisti iz bližnjih Term Banovci

Jože Žerdin, četrtek, 1. maj 2014 ob 09:274
Prvomajska prireditev v Veržeju

Prvomajska prireditev v Veržeju

Tako kot ponekod v deželi ob Muri so tudi v Veržeju na predvečer praznika dela pripravili svečanost ob postavitvi prvomajskega drevesa, s kulturnim programom in prižiganjem kresa. Osrednji prvomajski dogodek je bil v sredo, 30. aprila v večernih urah na Ostrčevem trgu, pred občinsko stavbo in trgovino Narcisa v Veržeju. Prireditve se je udeležilo veliko število občanov občine Veržej, prišli pa so tudi gostje turisti iz bližnjih Term Banovci.

Lepo prvomajsko prireditev so pripravili Turistično društvo Veržej, Dedkov kot iz Veržeja, ob pomoči občine Veržej. Najprej so na zelenici postavili s pomočjo avtodvigala okrašeno 23,39 metrov dolgo drevo, katero je letos podaril boter član Dedkovega kota Janko Novak iz Veržeja. Nato je sledil bogat kulturni program v katerem so nastopili moški pevski zbor in odrasla folklorna skupina Kulturnega društva Slavko Osterc iz Veržeja.

Zbranim obiskovalcem sta nekaj besed o pomenu prvega maja - praznika dela spregovorila predsednica Turističnega društva Veržej Božena Kosi in župan občine Veržej Slavko Petovar. Ko pa se je že zmračilo so otroci iz Veržeja prižgali bakle in ob spremstvu gasilcev iz Veržeja odkorakali nekaj kilometrov stran iz vasi, kjer je že bil pripravljen prostor in odpadno vejevje ter s pomočjo bakel prižgali prvomajski kres. Za požarno varnost kresa so poskrbeli gasilci iz gasilskega društva Veržej.


Več v Družabno