Hrupno praznovanje 1. maja pri Mali Nedelji

Glasbo je zamenjalo hrumenje motorjev

Branko Košti, četrtek, 1. maj 2014 ob 20:41
Blagoslov motorjev in motoristov pri Mali Nedelji

Blagoslov motorjev in motoristov pri Mali Nedelji

V sončnem jutru 1. maja, so prebivalce Male Nedelje prebudile prijetne melodije članov malonedeljske pihalne godbe. Kot že velikokrat v svoji več kot devetdesetletni zgodovini, so tudi tokrat z igranjem budnice naznanjali, da je spet Praznik dela.

Prijetne melodije medenine je kmalu zamenjalo, za nekatere manj prijetno, za mnoge pa tudi ušesa božajoče hrumenje motorjev. V središču kraja so se pričeli zbirati številni ljubitelji jeklenih konjičkov, kateri so se odzvali povabilu članov Moto kluba "Pürgaške sekire", ki so pripravili tradicinalno blagoslovitev motorjev, motoristov in njihovih sopotnikov. Pripeljalo se jih je veliko, od blizu in daleč, ki so se odločili praznični majski dan preživeti v prijetni družbi ljudi podobnih nagnjenj in hobijev. S svojimi zloščenimi konjički ter specifičnimi in izvirnimi opravami pa so pritegnili tudi zanimanje številnih mimoidočih.

Motorje in motoriste je blagoslovil farni župnik Tomislav Roškarič. Ob blagoslovu je vsak motorist prejel podobico sv. Krištofa, zavetnika motoristov in spominsko nalepko MK "Pürgaške sekire".

Svečani obred blagoslova se je zaključil s kratko panoramsko vožnjo, po vrnitvi pa je sledilo okrepčilo z odličnim pasuljem in nato veselo druženje do večernih ur.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno