Vandali so se znesli nad beltinsko župnijsko cerkvijo sv. Ladislava

Popisali so jo z različnimi žaljivimi grafiti

Jože Žerdin, petek, 2. maj 2014 ob 15:011
Vandali so se znesli nad cerkvijo

Vandali so se znesli nad cerkvijo

Pred časom je nekdo na pročelje župnijske cerkve v Beltincih napisal grafit, ki je napisan že od prej. Tokrat pa so se neznanci – vandali v noči s četrtka, 1. maja na petek, 2. maja, spet znesli nad beltinsko cerkvijo in na stene cerkve napisali žaljive grafitei.

Na pročelje cerkve in na asfalt pred vhodna cerkvena vrata so napisali z rdečo barvo najrazličnejše žaljive grafite in simbole proti Cerkvi. Na zidovih cerkve so napisali kar nekaj misli, kot je denimo »Cerkev zatira, kritična misel osvobaja« in »vulva vas gleda«. V napoti pa so jim bile tudi zasajene rože v cvetličnih koritih okrog cerkve, rože so izruvali ter jih hladnokrvno pometali vse naokrog.

Domači dušni pastirji in verniki so bili nad takim početjem vandalov ogorčeni. Vandalsko početje neznancev si je ogledala policija, pri čemer bodo po svojih močeh iskali krivce tega gnusnega dejanja proti beltinski cerkvi. Žaljivi grafit pa so napisali tudi na eno od vaških gostiln v Beltincih.

Mike666 petek, 2. maj 2014 ob 16:31

Kaj pa je tu spornega? Resnica jim ne paše al kaj? Kul

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika

Otrok je žal umrl

Otrok padel v jašek in umrl

sobota, 18. maj 2024 ob 08:59
Neznanec je zastrupil dva psa (simbolična fotografija)

Neznanec zastrupil dva psa

sobota, 18. maj 2024 ob 08:14