Zlata poroka zakoncev Novak iz Razkrižja

Zahvalna sveta maša je ob zlati poroki bila v župnijski cerkvi na Razkrižju, kjer sta zakonca Novak ponovno obnovila zakonsko zvestobo

Jože Žerdin, sobota, 3. maj 2014 ob 13:041
Ivanka in Štefan Novak iz Razkrižja

Ivanka in Štefan Novak iz Razkrižja

Pred 50. leti sta se v župnijski cerkvi na Razkrižju poročila zakonca Štefan in Ivanka Novak doma iz Razkrižja. Slovesen dogodek ob praznovanju zlate poroke je bil v petek, 2. maja, kar je po naključju, saj sta se zakonca Novak poročila 2. maja leta 1964, zato pa sta zlato poroko zaznamovala tem bolj slovesno.

Zahvalna sveta maša je ob zlati poroki bila v župnijski cerkvi na Razkrižju, kjer sta zakonca Novak ponovno obnovila zakonsko zvestobo, katero je daroval domači župnik msgr. Franc Režonja, ki jima je ob tej priložnosti čestital, zaželel še veliko zdravih in skupnih zakonskih let ter jima v spomin na zlato poroko podaril spominsko darilo.

Štefan, rojen leta 1935 na Razkrižju se je izučil za električarja. Zaposlen je bil v podjetju Elektro Maribor in nazadnje do upokojitve, kot električar v tekstilni tovarni v Ljutomeru. Štefan je član Društva upokojencev Ljutomer. Žena Ivanka, dekliško rojena Dolinščak leta 1946 na Razkrižju, se je pred 50. leti poročila na možev dom, kjer sta zaživela novo skupno zakonsko življenje. Ivanka je bila doma, skrbela za gospodinjska dela, vrt, rože ter za vzgojo otrok. V zakonu sta se jima rodila dva otroka Benjamin in Tina. Na jesen življenja ju razveseljujeta dva vnuka Dejan in Tjaša. Sta globoko verna, obiskujeta svete maše v domači župnijski cerkvi na Razkrižju, udeležujeta pa se tudi romanj.

Kljub letom sta še čila in zdrava, ob tem pa še opravljata manjša dela v hiši in okrog hiše. Štefan rad rešuje križanke in kolesari, Ivanka pa skrbi za vrt.

gregor79 torek, 6. maj 2014 ob 12:45

čestitke. 50 let res nimalo...

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno