Veržej prestavil slavje Doba

Farmtech Veržej - Roltek Dob 2:0 (0:0)

Prlekija-on.net, nedelja, 4. maj 2014 ob 10:44
Farmtech Veržej - Roltek Dob

Farmtech Veržej - Roltek Dob

V soboto, 3. maja, je v Veržeju v 24. krogu 2. SNL, gostovala vodilna ekipa Roltek Dob. Dobljani bi si že s točko tudi teoretično zagotovili končno prvo mesto na lestvici in osvojitev druge lige, a je Farmtech Veržej njihovo slavje še nekoliko prestavil. Sicer ne za dolgo, saj Radomlje v nedeljo ni uspelo zmagati v Šmartnem, tako da je Dob že prvak.

Prvi polčas na Čistini, kjer se je zbralo okoli 200 gledalcev, se je končal brez golov. Oboji so si priigrali nekaj priložnosti, a brez končnega uspeha.

V drugem polčasu so domačini v roku dobrih deset minut uspeli zadeti dvakrat. V 53. minuti je po podaji iz prostega strela zadel Matjaž Kek, sicer sin našega uspešnega trenerja, ki trenutno deluje pri hrvaškem prvoligašu Rijeki. V 65. minuti pa je po podaji tik ob golavt liniji zadel še Primož Rola ter odločil zmagovalca. Do konca sta si obe ekipi priigrali še nakaj priložnosti, a se rezultat ni več spremenil.

V igri je bilo tudi veliko prekinitev, glavni sodnik Darjan Kovačič je na tekmi pokazal kar deset rumenih kartonov (pet na vsaki strani), od tega osem v drugem polčasu.

Veržej je z zmago proti vodilnim pokazal borbeno igro in moštveni duh ter se tako hitro pobral po zadnji pravi mali katastrofi, ko so v Radomljah doživeli najhujši poraz, ko so izgubili z 8:1.

V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce tekme in oba gola.

Farmtech Veržej - Roltek Dob 2:0 (0:0)
200; Kek 53., Rola 65.

Farmtech Veržej: Andrejč, Domjan, Živko, Kek, Pelcl, Kouter, Hodnik, Vinkovič M., Rola (81./Kosi), Trstenjak (78./Mauko), Ropoša (86./Ajlec); trener: Zlatko Gabor

Roltek Dob: Vezirovič, Klopčič M., Mohar (77./Leskovar), Češnjevar, Močivnik, Kukavica, Lunder, Vasilić (85./Jemec Kocjan), Cimprič (63./Repnik), Klopčič U., Kunstelj; trener: Damijan Romih

Ostale tekme:
Ankaran Hrvatini - Šampion 1:1 (0:0)
Krško - Šenčur 4:1 (2:1)
Ankaran Hrvatini - Šampion 1:1 (0:0)
Aluminij - Bela krajina 5:0 (4:0)
Šmartno 1928 - Kalcer Radomlje 1:1 (0:1)



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport