V Sovjaku 16. odprli vinske kleti in klüčaje

Kljub slabšemu vremenu množična udeležba in odlično razpoloženje

Branko Košti, nedelja, 4. maj 2014 ob 09:361
Vinski kraljici Polona Čeh in Anja Trstenjak

Vinski kraljici Polona Čeh in Anja Trstenjak

Društvo vinogradnikov Radgonsko-Kapelskih goric, je z vinogradniki Sovjaka, v soboto, 3. maja, pripravilo že 16. Dan odprtih vinskih kleti in klüčaj v Sovjaku.

Družabni dogodek, ki spada tudi v nabor številnih prireditev ob praznovanju praznika Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, si je v preteklosti pridobil sloves veselih druženj in gostoljubnosti domačinov, zato napoved nekoliko slabšega vremena, ni bistveno vplivala na število pohodnikov. Prišli so domala iz vseh koncev Slovenije, nekaj tudi iz tujine, v lastni režiji, ali organizirano, z avtobusi. Tega načina prevoza so se poslužili tudi vinogradniki Društva vinogradnikov Sevnica - Boštanj in pohodniki iz Domžal.

Vinogradništvo Kocuvan je tradicionalno zbirališče pohodnikov. Poleg gostoljubnih domačinov, je obiskovalce pričakala in pozdravila Vinska kraljica Radgonsko-Kapelskih goric Anja Trstenjak v družbi 3. Cerkvenjaške vinske kraljice Polone Čeh, gostom pa sta izrekla obrodošlico in zaželela prijetno počutje župan Občine Sv. Jurij Anton Slana in predsednik DV Ragonsko-Kapelskih goric Milan Kolarič. Za dobro razpoloženje so skrbeli jürjovški godbeniki, zapele so tudi pevke ljudskih pesmi iz Sv. Jurija.

Po degustaciji prleških dobrot in odličnih vin Vinogradništva AVOS, sta harmonikarja povedla pohodnike od kleti do kleti. To popoldne so bile v Sovjaku odprte skoraj vse kleti, tudi tiste, ki niso bile na uradnem seznamu organizatorjev. Tako so obiskovalci res lahko spoznali celovito ponudbo kulinarike in vin vin tega vinorodnega kraja.

Prvi daljši postanek je bil pri znani, s slamo kriti Čehovi klüčaji, kjer je udeležence čakala topla malica. Vse močnejše rosenje ni pokvarilo odličnega razpoloženja in preprečilo pohodnikom, da ne bi obiskali vseh načrtovanih kleti in še kakšno vmes, saj so jih gostitelji povsod z veseljem sprejeli in pogostili.

Kristina Jerala nedelja, 4. maj 2014 ob 19:44

kako se pišeta harmonikarja? Nasmeh

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno