Maša za gasilce pri Mali Nedelji

Z mašo so gasilke in gasilci počastili god zavetnika sv. Florjana

Branko Košti, nedelja, 4. maj 2014 ob 19:14
Maša za gasilce pri Mali Nedelji

Maša za gasilce pri Mali Nedelji

Gasilke in gasilci PGD Precetinci, Radoslavci in Mala Nedelja, so se v nedeljo, 4. maja, zbrali v cerkvi Sv. Trojice pri Mali Nedelji.

S sveto mašo, katero je za žive in mrtve gasilce, daroval domači župnik Tomislav Roškarič, so počastili god zavetnika gasilcev Sv. Florjana. Župnik se je gasilcem zahvalil za nesebično opravljanje njihovega plemenitega, pa tudi zahtevnega in velikokrat nevarnega poslanstva pri reševanju ljudi in premoženja. Z molitvijo so se gasilci svojemu zavetniku zahvalili za varovanje pred nesrečami med intervencijami in tudi, da v preteklem letu na svojem območju ni bilo zahtevnejših požarov in drugih naravnih nesreč, ter ga zaprosili, da nad njimi bdi tudi v bodoče.

Za še bolj svečano vzdušje pri maši za gasilce, so poskrbeli člani malonedeljske godbe, kateri so z glasbo pričakali gasilski ešalon ob prihodu v cerkev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje