Pevski koncert ob desetletnici

Nastop Pevske skupine Prekmurci s Tišine v DOSOR-ju

Filip Matko, ponedeljek, 5. maj 2014 ob 08:18
Pevska skupina Prekmurci v DOSOR-ju

Pevska skupina Prekmurci v DOSOR-ju

Dan po prvomajskih praznikih, 3. maja, so stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, obiskali člani Pevske skupine Prekmurci s Tišine. Vsako leto vsaj enkrat pripravijo koncert v tem domu, a tokrat je bilo še posebej slovesno, kajti letos pevci praznujejo deseto obletnico svojega obstoja.

V predprostoru domske knjižnice v 4. nadstropju so zapeli ob 10. uri pod taktirko umetniškega vodje Alojza Šiveca: Dušan Anželj, Mirko Benko, Iztok Kodila, Vito Kranjc, Mirko Kuhar (predsednik skupine pevcev) in Albin Rodež. Pripravili so splet narodnih in umetnih pesmi, tudi v latinskem, italijanskem in hrvaškem jeziku. Še najbolj pa so navdušili z zaključno pesmijo v prekmurščini.

Čez dober teden dni bodo doma, na Tišini, proslavili svojo deseto obletnico obstoja. Doslej so zabeležili že 510 nastopov. Do konca avgusta letos imajo v programu še najmanj dvajset pevskih nastopov in tako bo njihova letošnja obletnica resnično »delovna«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje