Druženje na kegljišču in v DOSOR-ju

34-krat srečanje z madžarskimi ter 8-krat z avstrijskimi invalidi

Filip Matko, ponedeljek, 5. maj 2014 ob 08:23
Trojica najboljših posameznikov

Trojica najboljših posameznikov

Medobčinsko društvo invalidov Murska Sobota, ki ga kot predsednik vodi Rudolf Kulič, je pripravilo 3. maja tradicionalno športno in družabno srečanje invalidov treh sosednjih dežel v Radencih. V tem kraju oziroma »v deželi treh src« pa zato, ker je daleč naokrog tukaj še ohranjeno klasično avtomatizirano štiristezno kegljišče, ki ga upravlja Kegljaški klub Radenska ob gostišču Weekend.

Srečanja se je udeležilo skupno sedem ženskih in moških ekip iz sosednje Avstrije (iz Leibnitza – Lipnice ter Bruck Kapfenberga) z 28 posanezniki in posameznicami, tri ekipe Športnega društva invalidov Vasakarat iz Szombathelyja na Madžarskem z ducat udeleženkami in udeleženci ter dve ekipi (ena ženska in ena moška) domačega Medobčinskega društva invalidov Murska Sobota. Tekmovanje na kegljišču je vodil Silvo Martinuzzi.
Razglasitev rezultatov, s podelitvijo medalj in pokalov, pa je po tradiciji potekala po končanem tekmovanju v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Med gostujočimi posameznicami iz Avstrije in Madžarske (skupno 20 tekmovalk) je zmagala Inge Seebacher iz Kapfenberga (167 podrtih kegljev) pred Laszlone Torok iz Szombathelyja (162 podrtih kegljev) in Zsofio Kiss Koborne iz Sombathelyja (159 podrtih kegljev). Med posamezniki iz Avstrije in Madžarske (skupno 21 tekmovalcev) je bil najboljši Nas Hassl iz Bruck Kapfenberga (211 podrtih kegljev) pred Josefom Jurgensom iz Bruck Kapfenberga (200 podrtih kegljev) in Jakobom Andrescom iz Bruck Kapfenberga (182 podrtih kegljev). Imenovani so prejeli medalje. A v skupni uvrstitvi so bili najboljšim podeljeni pokali. Te so v konkurenci žensk (skupno 24 tekmovalk) prejele: Anica Pajek (205 podrtih kegljev), Zorjana Kurbus (199 podrtih kegljev) in Anica Antolin (195 podrtih kegljev), vse tri iz MDI Murska Sobota. Pokale med moškimi (skupno 26 tekmovalcev) pa so prejeli: domačina iz MDI Murska Sobota Jožef Martinuzzi (250 podrtih kegljev) in Silvo Martinuzzi (214 podrtih kegljev) ter Hans Hassl iz Bruck Kapfenberga (211 podrtih kegljev).

Razglasitvi rezultatov je sledila pogostitev in družabno srečanje, ko je pogovor stekel o minulih 34-ih srečanjih z madžarskimi invalidi ter osmih podobnih srečanjih z invalidi sosednje Avstrije. Govorili pa so tudi o podobnem srečanju invalidov, ki bo18. maja v Szombathelyju na Madžarskem ter meseca junija v Bruck Kapfenbergu v sosednji Avstriji.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport