Veliko gasilsko praznovaje ob godu svetega Florjana v GZ Križevci pri Ljutomeru

Gasilsko druženje v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru

Jože Žerdin, ponedeljek, 5. maj 2014 ob 08:32
Florjanova nedelja v Križevcih pri Ljutomeru

Florjanova nedelja v Križevcih pri Ljutomeru

Gasilska zveza Križevci pri Ljutomeru je v sodelovanju z župnijo Križevci pri Ljutomeru v nedeljo, 4. maja, pripravila Florjanov gasilski praznik za gasilce iz Občine Križevci. Po tradiciji so se gasilci najprej zbrali v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, od koder so se v ešalonu z gasilskimi prapori podali v župnijsko cerkev k zahvalni Florjanovi gasilski maši na kateri so se spomnili vseh živih in pokojnih gasilcev.

Sveto mašo je daroval domači župnik župnije Križevci pri Ljutomeru Štefan Vinkovič, ki je pohvalil delo gasilcev v župniji Križevci, spregovoril je o liku gasilca in sv. Florjanu, ki bdi in čuva gasilce ob vsakem času, ko so le-ti na gasilskih intervencijah ali se kako drugače usposabljajo in izobražujejo za svoje vsakodnevne gasilske potrebe.

Po sveti maši, katero so oblikovali gasilci s svojo množično prisotnostjo, so se nato skupaj še zadržali v vaškem jedru na gasilskem druženju in zakuski. Gasilcem sta k gasilskemu Florjanovemu praznovanju nekaj besed spregovorila predsednik Gasilske zveze Križevci Drago Rakuša in poveljnik zveze Milan Antolin. Tako so gasilci duhovno obogateni odšli na svoje domove ter sklenili, da se drugo leto ob godu sv. Florjana svet srečajo v župnijski cerkvi v Križevcih pri Ljutomeru.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje