OO PS Ljutomer: Večina članstva podpira delo in prizadevanja Bratuškove

Kako se bodo v OO PS Ljutomer odločili glede nadaljnjega delovanja, bo več znano po sestanku odbora, večina članstva pa se nagiba k odstopu iz PS-a

Prlekija-on.net, četrtek, 8. maj 2014 ob 16:494
Pozitivna Slovenija, vir: arhiv Pozitivne Slovenije

Pozitivna Slovenija, vir: arhiv Pozitivne Slovenije

Po zadnjih dogodkih v stranki Pozitivna Slovenija, smo o zadevi povprašali tudi Občinski odbor PS Ljutomer. Kot je znano, je konec aprila na kongresu PS za predsednika stranke bil ponovno izvoljen njen ustanovitelj Zoran Janković, premierka mag. Alenka Bratušek pa je pozneje izstopila iz stranke ter odstopila kot premierka, kar je tudi napovedala pred kongresom, če ne bo izvoljena kot predsednica PS.

Poslanci in poslanke, ki so izstopili iz Pozitivne Slovenije, so oblikovali tudi novo poslansko skupino, ki bo kmalu postala stranka. Medtem so poslanci DZ-ja že bili seznanjeni z odstopom Bratuškove s položaja predsednice vlade, s čimer je mandat prenehal tudi ministrom. Datum za predčasne volitve pa se najpogosteje omenja za konec julija.

Večina članstva v OO PS Ljutomer se nagiba k odstopu iz PS-a
Iz OO PS Ljutomer so nam na naša vprašanja, kakšno je njihovo stališče glede ponovne izvolitve Zorana Jankovića kot predsednika stranke in ali so v OO PS Ljutomer za predčasne volitve, odgovorili: "Kar se je zgodilo v PS si v OO Ljutomer nismo želeli smo pa pričakovali, ne glede na to kdo bi zmagal kot predsednik PS-a. Žal se je spet potrdilo da stranke kjer se sile strnejo okrog dveh treh močnih "egojev" obsojene na skorajšnji razpad saj se znotraj formirajo struje, ki za enotnost v stranki niso dobre, predvsem če so interesi in ambicije znotraj posameznih struj prevelike. Najkrajše pri vsem tem pa potegnemo lokalni odbori, ki smo v tem primeru nekako pozabljeni od volje strankarskih veljakov.

Občinski odbor PS Ljutomer se je "lahko" formiral šele po odstopu g. Jankoviča pred približno enim letom saj je šele takrat večina simpatizerjev bila voljna vstopiti in uradno ustanoviti odbor ter podpreti prizadevanja in politiko ge. Bratuškove. Sedaj s ponovno izvolitvijo g. Jankoviča te alternative več nimamo.

Kako se bomo odločili glede našega nadaljnjega delovanja bo več znano prihodnji teden, ko bomo imeli sestanek odbora in sprejeli odločitve za naprej. Neuradno lahko povemo, da se večina članstva nagiba k odstopu iz PS-a, saj še naprej podpirajo delo in prizadevanja ge. Bratuškove.

V danih razmerah kaj drugo kot predčasne volitve ne pridejo v poštev. V kolikor bomo še del katere od opcij, ki se je razcepila, si želimo, da bi bile še pred poletjem."


Več v Politika