Šestič DOSOR-jeva likovna kolonija

V dneh od 9. do 11. maja bo ustvarjalo 13 umetnic in umetnikov

Filip Matko, četrtek, 8. maj 2014 ob 20:14
Likovno delo z DOSOR-jeve kolonije 2013

Likovno delo z DOSOR-jeve kolonije 2013

V dneh od 9. do 11. maja bo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, potekala že šesta mednarodna likovna kolonija. Na njej bo sodelovalo 13 umetnic in umetnikov: dva kiparja, grafik ter deset slikark oziroma slikarjev. Čeprav z majhnimi sredstvi, želijo v DOSOR-ju sporočiti, da je podpora umetnikom in umetnosti tudi v teh časih mogoča in da le ta ohranja ravnotežje v družbi ter spodbuja kreativnost.

Prva kolonija, pred dobrimi petimi leti, je bila organizirana na pobudo slikarja Zdravka Dolinška iz Radenec (uspešnega člana Likovnega društva Gornja Radgona !) z namenom, da stanovalke in stanovalci DOSOR-ja, torej starejši, ohranijo stik s kakovostno likovno umetnostjo, kajti številni so v svojem aktivnem obdobju življenja gojili intenzivni stik z različnimi vejami umetnosti.

Letos bodo pred očmi stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja ustvarjali umetnine: domačina Tatjana Mijatović in Vinko Prislan; iz Slovenije: Matjaž Duh, Bogdan Čobal, Jerneja Herzog, Rado Jerič, Robert Jurak, Metka Kaučič, Metka Lipnik, Predrag Szilvassy in Viktor Šest; iz Madžarske Lazslo Nemes ter iz Hrvaške Željko Mucko. Ustvarjali bodo na temo »Srčna zgodba«, ki v prenesem smislu predstavlja del vizije obeh podjetij, ki sta organizatorja kolonije: DOSOR – Doma starejših občanov Radenci in Zdravilišče Radenci. Podprli ju bodo še Vinogradništvo in vinarstvo Kapela, Zlatarstvo Kapun Gornja Radgona in Radenska Radenci.

Vsa ustvarjena dela umetnic in umetnikov bodo predstavljena na prodajni razstavi v nedeljo, 11. maja ob 17.30, v razstaviščni avli DOSOR-ja. Razstavo bodo odprli direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser, izvršni direktor Zdravilišča Radenci Igor Magdič in župan Občine Radenci Janez Rihtarič. Po eno likovno delo vsakega avtorja bo predstavljeno tudi na umetniškem koledarju za leto 2015.

Spodaj je nekaj fotografij z DOSOR-jeve kolonije 2013.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje