Razpis za vpis v Glasbeno šolo Slavka Osterca Ljutomer v šolsko leto 2014/2015

Razpis prostih mest v programe: Predšolska glasbena vzgoja, Glasbena pripravnica, Glasba, Plesna pripravnica in Balet

Prlekija-on.net, petek, 9. maj 2014 ob 10:57
Ljubezen do glasbe in želja posredovati glasbo mladim rodovom je glavno vodilo vsem, ki delamo na Glasbeni šoli Slavka Osterca Ljutomer. Tako je bilo nekoč in tako je danes...

Glasbena in plesna izobrazba pomeni prijetno, koristno in nenadomestljivo dopolnilo obvezni šoli, ki ga  glasbenega in plesnega znanja željni posamezniki lahko pridobijo le v naprednem, delovnem in prijetnem kolektivu glasbenih vzgojiteljev. Tudi zato lahko na ljutomersko glasbeno šolo gledamo kot na skupnost učiteljev in učencev, prežeto z velikimi načrti in ambicijami.

Mnogim posameznikom  je naša šola dala glasbeno kulturo, oblikovala svojstveno podobo, ter jim za popotnico v življenje dajala neko specifično znanje, predvsem pa jih navajala na to, da sta v življenju potrebni vztrajnost in trdna volja. Vsak mladi um neobremenjeno in prepričljivo išče poti do svoje podobe, glasba in ples pa mu ob tem ponujata še neko bolj prostrano širino, v kateri se lahko prepozna, izrazi in izpolni tudi v zavedanju, kaj danes pomeni dodatno, ne le tisto šolsko znanje; predvsem pa kaj v današnjem času pomeni zdravo in ustvarjalno preživljanje prostega časa.

Predstavitev šole
V glasbeno-izobraževalnem in vzgojnem poslanstvu v naši šoli uresničujemo in razvijamo glasbene sposobnosti, ter omogočamo pridobitev splošne glasbene in kulturne razgledanosti naših učencev, zato je vsak začetek novega šolskega leta nov izziv za vsakega učenca in njegovega učitelja.

Spoštovani starši!
Če menite, da je glasba pomemben dejavnik pri vzgoji in razvoju vašega otroka in razmišljate za vpis vašega otroka na našo glasbeno šolo, ste gotovo izbrali pravo pot. Zato vas skupaj z otrokom  vabimo na preizkus glasbenih sposobnosti za vpis v naslednje šolsko leto, ki bo v torek 20. in sredo 21. maja 2014, od 17. do 19. ure v prostorih GŠ Slavka Osterca Ljutomer, na Prešernovi ulici 8.
Trudili se bomo, da vaše zaupanje kar najbolje upravičimo, saj si pri vsakem učencu prizadevamo predstaviti ne samo znanja v zvezi z glasbo, temveč tudi pozitiven odnos do kulture in umetnosti na splošno.
Več o razpisu najdete tukaj.

Vljudno vas vabimo tudi na ponovitev baletne predstave Trnuljčica, v izvedbi baletnega oddelka GŠ Slavka Osterca Ljutomer, ki bo v soboto, 10. maja 2014, ob 19. uri v Domu kulture Ljutomer. Brezplačne vstopnice dobite v TIC-u Ljutomer.

Veselimo se vašega obiska!

Stanislav Lašič, ravnatelj


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje