Prvi sprejem v RK s Križem kapico

Slovesni trenutki za drugošolce v Tednu Rdečega križa

Filip Matko, sobota, 10. maj 2014 ob 08:46
Zgodbica o Križem kapici tudi na tabli

Zgodbica o Križem kapici tudi na tabli

Rdeči križ Slovenije je ob letošnjem Tednu Rdečega križa (8. – 15. maj) v posebni priložnostni propagandni mapi še posebej območna združenja Rdečega križa opomnil na pomen zgodbic Medvedek Henry za najmlajše v vrtcih ter Križem kapico ob sprejemih drugošolcev v humanitarno organizacijo RK.

Poleg tega je razpisal tudi likovni natečaj pod naslovom »Otroci pomagajo otrokom – Moja rdečekrižarska zgodba« za prvo, drugo in tretjo triado osnovnih šol. Sodelujejo lahko vse osnovne šole z neomejenim številom del, v različnih tehnikah, na A3 formatu. Strokovna komisija bo za vsako triado izbrala določeno število likovnih del, ki bodo po kakovosti, domišljiji in izrazni moči najbolj izstopala. Prejeli bodo priznanja, prva tri dela pa zanimive nagrade. Vseslovenski natečaj ima lahko mednarodno udeležbo, zato se lahko k sodelovanju povabi prijatelje preko meja Slovenije. Likovna dela bodo sprejemali do 24. junija letos na naslov: Jana Rojc, OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas (likovni natečaj), Trata 40, 4224 Gorenja vas.

Spremljali pa smo že tudi prvi sprejem najmlajših v Rdeči križ, ki je bil opravljen 8. maja zjutraj na Osnovni šoli II v Murski Soboti za 29 drugošolcev. Dogodek, ki si ga bodo novosprejeti mladi člani RK vsekakor zapomnili, je pripravila mentorica krožka RK Majda Marenče, v uvodu prireditve pa sta o delu krožka RK na šoli pripovedovali osmošolki. Tea Makovec je povedala: »Na Osnovni šoli II Murska Sobota vsi zaposleni in učenci, posebej pa mladi člani Rdečega križa, po svojih močeh skrbimo drug za drugega in za okolje v katerem živimo. Želimo si, da bi bilo čim manj žalostnih zgodb v Sloveniji in po svetu. Da ne bi bil noben otrok lačen, smo se pridružili akciji Podari malico. V tem šolskem letu smo zbirali oblačila, prehranske izdelke in igrače. Z zbranim in podarjenim smo marsikomu, ki je to dobil, narisali nasmeh na obraz.« Njena sovrstnica Melissa Hari pa je povedala: »Da bi ohranili čisto tudi našo naravo, smo skozi vso leto pridno zbirali tudi zamaške, baterije in papir. Na zloženki, ki jo danes prejmejo drugošolci, smo zapisali: Največ na tem svetu je vredno to, da smo ljudje. In ljudje si moramo med seboj pomagati. Pomagati zato, da nam ne bo tesno pri srcu, kadar vidimo človeka v stiski. Pomagati zato, da bomo lahko na naši Zemlji vsi živeli lepo, zdravo in srečno življenje

Aktivist Rdečega križa Filip Matko, je ob risanju zgodbice na šolsko tablo drugošolkam in drugošolcem predstavil »humanistko« Križem kapico, opravljen je bil sprejem v RK z razdelitvijo izkaznic mladim članom RK in priložnostnih darilc, kot tudi pogostitev novosprejetih mladih članov RK.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje