Soboška vojašnica odprla svoja vrata

Ob tej priložnosti so pripravili zelo pester in tematsko obarvan program

Bojan Sobočan, nedelja, 11. maj 2014 ob 22:39
Dan odprtih vrat soboške vojašnice

Dan odprtih vrat soboške vojašnice

To soboto so v soboški vojašnici pripravili dan odprtih vrat, ki ga organizirajo enkrat letno. To je dan, ko lahko v vojašnico vstopijo tudi civilne osebe. Ob tej priložnosti so pripravili zelo pester in tematsko obarvan program, za najmlajše so pripravili tudi otroške delavnice in barvanje obrazov z maskirno barvo.

V soboško vojašnico pa so prispele in se predstavile tudi enote in vojaki iz preostalih delov Slovenije. Tako smo lahko zasledili enoto za zveze iz mariborske vojašnice, inženirsko enoto iz Novega mesta, na ogled je bil tudi vojaški helikopter, ki je opravil tudi nekaj voženj za obiskovalce. Obiskovalci, predvsem najmlajši pa so se lahko vozili s svarunom in valukom.

Na ogled je bilo tudi RKBO vozilo in plovilo, ki se uporablja za analize v primeru uporabe radiološkega, kemičnega in biološkega orožja. Predstavila se je tudi domača proti pehotna enota soboške vojašnice. Na ogled je bila meteorološka postaja, artilerijsko orožje in še veliko drugega.

V vojašnici pa so poskrbeli tudi za dobro počutje obiskovalcev, ki so lahko preizkusili vojaško kuhinjo, v sodelovanju z nekaterimi pomurskimi društvi pa so poskrbeli za okrepčilo obiskovalcev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje