V Murski Soboti dišalo po skurjenih gumah in bencinskih hlapih

V dveh dneh se je na dirkalni stezi zvrstilo več kot 90 športnih avtomobilov, motorjev in skuterjev

Bojan Sobočan, ponedeljek, 12. maj 2014 ob 09:272
Drag race v Murski Soboti

Drag race v Murski Soboti

Ta vikend pa so lahko prišli na račun ljubitelji hitrih in hrupnih avtomobilov, saj je Avto klub Street Race Team Murska Sobota pripravil že 12. Drag race. To je edino tovrstno tekmovanje in prireditev v Sloveniji, slednji pa se je letos odvijal na novi lokaciji in sicer na priključku ceste na avtocesto. Poleg navedene novosti pa je bila novost še to, da je dogodek letos potekal kar dva dni in sicer v soboto in nedeljo.

V dveh dneh se je na dirkalni stezi zvrstilo več kot 90 športnih avtomobilov, motorjev in skuterjev. Tekmovalci so prišli iz Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Srbije in Slovenije.

Tekmovanje je bilo razdeljeno pri avtomobilih v 9 kategorij, pri motorjih v 2 kategoriji in pri skuterjih v 4 kategorije. Avtomobili in motorji so tekmovali na 402 metrski progi (1/4 milje), skuterji pa na 201 metrski progi (1/8 milje).

Najhitrejši čas z motorjem je postavil Avstrijec Rotti in sicer pod 9,1 sekunde na 402 metrski razdalji s Hondo HRC s 1000m3 motorjem z 240 konji in dodatkom plina je dosegel končno hitrost 250 km/h.

Najhitrejši med avtomobili je bila opel Calibra 4x4 iz Hrvaške z 960 KM in dodatkom plina, ki ga je upravljal Buličić. Dosegel je čas pod 10 sekund na 402 metrski razdalji.

V soboto in nedeljo sta se predstavili tudi dragsterja in Madžarske. Prvi je imel 2700 konjskih moči in 402 metrsko progo prevozi v 7 sekundah in doseže v cilju končno hitrost 370 km/h. Drugi pa je bil s 1500 konjskih moči in za isto progo porabi od 8 do 9 sekund.

Za meritve hitrosti in časov so imeli na razpolago profesionalno merilno opremo, ki se uporablja v tekmovalnem športu na Madžarskem.

Letošnjo Drag race prireditev je v dveh dneh obiskalo več kot 2.000 obiskovalcev, stroški izvedbe pa presegajo 15 tisoč evrov nam je zaupal predsednik društva Danijel Vehab.

Andrej01 ponedeljek, 12. maj 2014 ob 18:31

Sine me je prepričal in sva si ogledala ta spektakel.
Danč čestitke na organizaciji, zdaj mi je jasno zakaj te omladina tak hvali.

En hrošček me je pa spomnil na davne čase, ko sem s podobnim obvladoval prleške jorke pa prekmarske šance.

Tinek ponedeljek, 12. maj 2014 ob 21:59

Škoda, da v SLO nimamo ene prave piste za take prireditve. Pohvala organizatorjem! Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno