Že 14. tradicionalno ulično praznovanje

Prebivalci in prebivalke Ulice 9. maja v Ljutomeru s piknikom tradicionalno utrjevali dobre medsosedske odnose

Jerneja Domajnko, ponedeljek, 12. maj 2014 ob 09:53
14. tradicionalno ulično praznovanje

14. tradicionalno ulično praznovanje

Tudi sicer se prebivalci in prebivalke Ulice 9. maja v Ljutomeru dobro razumejo in v ulici srečujejo ob različnih priložnostih. Vendar pa je za njih zadnjih 14 let največje praznovanje v času okoli dneva zmage, po katerem je ulica dobila ime. Sosedje se zberejo na tradicionalnem pikniku, ki običajno traja kar dva dni, in utrjujejo dobre medsosedske odnose.

Zabavo so kot običajno spontano popestrili kar prebivalke in prebivalci sami z različnimi skeči ali petjem. Za presenečenje pa je poskrbel Pepek z brega, ki jih je obiskal. Naslednje jutro je sledilo še eno, sicer pričakovano, presenečenje - jutranja budnica, saj je kar precej prebivalcev in prebivalk ulice članov godbe. Dvodnevna zabava se je zaključila, ko je letošnji organizacijski odbor predal "organizacijsko kuhalnico" naslednjim v vrsti, ki bodo zadolženi za pripravo 15. uličnega piknika.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno