Gasilsko reševalna vaja na objektu v Cezanjevcih

Končal se je nadaljevalni tečaj za gasilca

Jože Žerdin, ponedeljek, 12. maj 2014 ob 12:58
Gasilska vaja v Cezanjevcih

Gasilska vaja v Cezanjevcih

Gasilska zveza Ljutomer je organizirala nadaljevalni tečaj za gasilca, ki je potekal ob petkih, sobotah in nedeljah v marcu, aprilu in maju. Zaključek in sklep tečaja z izpiti ter z zaključno praktično vajo je bil v nedeljo, 11. maja v Cezanjevcih.

Tečaja so se udeležili gasilci iz prostovoljnih gasilskih društev Babinci, Banovci, Bunčani, Cven, Pristava, Ljutomer, Podgradje, Radoslavci, Spodnje Krapje, Veržej in Vogričevci. Tečaj so pod vodstvom poveljnika Gasilske zveze Ljutomer Andreja Trstenjaka, izvajali predavatelji in inštruktorji Gasilske zveze Ljutomer. Samo usposabljanje je trajalo 99 ur, od tega so gasilci opravili 50 ur teoretičnega in 49 ur praktičnega pouka, oziroma usposabljanja.

Nadaljevalni gasilski tečaj je obiskovalo 32 udeležencev - gasilcev, ki so pridobili veliko znanja, katerega bodo poslej v veliki meri uporabljali v svojem gasilskem društvu. Ob zaključku so udeleženci tečaja na starem objektu v Cezanjevcih izvedli praktično taktično gasilsko vajo, kjer so izvajali vse naloge s področja gašenja požara in reševanja ponesrečencev v objektu in iz objekta. Čeprav je šlo le za gasilsko reševalno vajo, so gasilci svojo nalogo opravili z odliko.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje