Biserna poroka zakoncev Golob iz Podgradja

Drago je Milico že tretjič popeljal pred oltar

Jože Žerdin, ponedeljek, 12. maj 2014 ob 18:29
Milica in Drago Golob

Milica in Drago Golob

Pred 60. leti sta se v župnijski cerkvi v Ljutomeru poročila zakonca Drago in Milica Golob iz Podgradja pri Ljutomeru, ki sta tokrat že tretjič v soboto, 10. maja, stopila pred oltar domače župnijske cerkve, kjer sta si izrekla zakonsko zvestobo. Njun zakon je torej trden že dolgih 60 let, na kar sta seveda ponosna in srečna, da sta se učakala tako visokega zakonskega jubileja, tokrat sta obhajala biserno poroko.

Zahvalno sveto mašo ob biserni poroki je daroval domači župnik Andrej Zrim, ki jima je ob jubileju poroke čestital, zaželel še mnogo skupnih zdravih in srečnih let, v spomin pa jima je podaril Marijino podobo in rožna venca. Somaševala sta še častni kanonik Martin Panič in diakon, letošnji novomašnik Zoran Car, ki je na pripravah v tej župniji.

Zakonca Golob sta verna in se rada udeležujeta svetih maš in drugih cerkvenih slovesnosti, ki jih pripravlja župnija Ljutomer. Drago, rojen leta 1931 v Nunski Grabi se je pred 60. leti priženil v Podgradje. Nekdanjo JLA je odslužil v Postojni. Izučil se je za krojača, vrsto let je delal v ljutomerski tekstilni tovarni Mura, kot mojster. Prosti čas, ki ga je imel na voljo, pa je doma namenil za šivanje moških in ženskih oblek. Že več kot 50 let je v gasilskem društvu Podgradje, sedaj je gasilski veteran, rad pa se še kljub letom udeležuje srečanj gasilskih veteranov, katero pripravlja Gasilska zveza Ljutomer.

Žena Milica, dekliško rojena Žnidarič leta 1932 v Podgradju je bila gospodinja, skrbela je za dom in družino ter vzgojo otrok. Rada je delala na vrtu, kot gospodinja je rada za družino pripravljala slastne prleške dobrote. V zakonu so se jima rodili trije otroci Miran, Željko in Metka. Otroci so en za drugim odhajali od doma in zapuščali domače gnezdo in na jesen življenja sta ostala sama. V šestdesetih letih se je njun rod povečal za osem vnukov in prav toliko pravnukov.

Zakonca Golob sta člana Društva upokojencev Ljutomer. V Podgradju sta si zgradila topel dom, kjer na jesen življenja uživata sadove minulega dela. Čeprav na jesen življenja živita sama, sta še kar dobrega zdravja, še vedno vsa hišna opravila, okrog hiše in delo na vrtu naredila sama. Ob obisku sta nam povedala, da je 60 let skupnega zakona minilo, kot da bi veter odpihnil listje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno