Radenci kot Evropska vas

Osnovna šola Radenci gostitelj učiteljev šesterice držav Evrope

Filip Matko, torek, 13. maj 2014 ob 08:34
Zbrani pred šolo

Zbrani pred šolo

Pod naslovom »ABC for well being« je v okviru mednarodnega projekta Comenius Osnovna šola Radenci v ta projekt šolskega partnerstva uspešno vključena že drugo leto. Tako so letos, v začetku februarja, bile v mestu Stavanger na Norveškem koordinatorica tega projekta na Osnovni šoli Radenci Mina Mazouzi ter njene sodelavke Nataša Zmazek, Vera Stajnko in Marija Mauko. V dneh od 12. do 15. maja pa je Osnovna šola Radenci gostitelj dvajseterice učiteljic in učiteljev Slovenije, Finske, Grčije, Islandije, Nemčije in Norveške.

Prvi dan obiska so najmlajši učenke in učenci Osnovne šole Radenci ob 9. uri, skupaj s svojimi učiteljicami in ravnateljico Simono Grosman, goste iz Evrope pred vhodom v šolo pričakali z zastavicami šestih sodelujočih držav projekta Comenius. Temu je sledil ogled šole ter predstavitev slovenskega šolskega sistema ter poklicne orientacije za mlade.

Devetošolke in devetošolci so bili spremljevalci in razlagalci gostom iz Finske, Grčije, Islandije, Nemčije in Norveške ob ogledu Radencev kot zdraviliškega kraja v »deželi treh src« na desnem bregu reke Mure ter na obisku proizvodnje Radenske v Boračevi. Učiteljice in učitelji Osnovne šole Radenci pa so imeli z gosti petih evropskih držav družabni popoldan s piknikom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje