Najverjetnejši datum predčasnih volitev druga nedelja v juliju

V torek je pri Pahorju bil tudi prleški poslanec in vodja poslancev DeSUS-a, Franc Jurša

Prlekija-on.net, torek, 13. maj 2014 ob 15:36
Borut Pahor in Franc Jurša, foto: Twitter profil Boruta Pahorja

Borut Pahor in Franc Jurša, foto: Twitter profil Boruta Pahorja

Predsednik RS Borut Pahor te dni opravlja posvetovanja s predstavniki strank, s čimer želi preveriti, ali nameravajo v poslanskih skupinah po padcu vlade predlagati novega mandatarja.

Vodje poslanskih skupin SDS-a, PS-ja, nepovezanih in SD-ja so mu v ponedeljek zagotovili, da ne bodo predlagali mandatarja, v torek pa se je srečal še z vodji poslancev DL-ja, DeSUS-a, SLS-a in NSi-ja ter s predstavnikoma narodnih skupnosti. Predstavnikom DL-ja, SLS-a, DeSUS-a in NSi-ja se zdi druga nedelja v juliju realna možnost za izvedbo predčasnih volitev.

V torek je pri Pahorju bil tudi prleški poslanec in vodja poslancev DeSUS-a, Franc Jurša. V DeSUS-u ne bodo predlagali mandatarja, želijo pa si čimprejšnjih volitev. Jurša je po pogovoru pri predsedniku povedal, da je realno pričakovati, da bodo predčasne volitve drugo nedeljo v juliju, kar je boljše kot avgusta, saj bi takrat predvolilna kampanja zarezala globoko v poletne počitnice in se državljani ne bi mogli seznaniti s programi strank.

Jurša še je dejal, da država nima časa predolgo čakati na novo vlado, saj se s tem lahko naredi preveč škode, zaveda pa se tudi, da v poletnih mesecih verjetno udeležba na volitvah ne bo taka, kot bi morda bila v kakšnih drugih mesecih.


Več v Slovenija