V tednu Rdečega križa so izvedli predavanje in občni zbor

V KORK Radoslavci so izvedli volilni občni zbor, predavanje in srečanje krvodajalcev

Sara Munda, torek, 13. maj 2014 ob 19:022
O krvodajalstvu in prostovoljstvu je predaval Edvard Jakšič

O krvodajalstvu in prostovoljstvu je predaval Edvard Jakšič

Krajevna organizacija Rdečega križa Radoslavci je v petek, 9. maja, izvedla volilni občni zbor KORK Radoslavci, predavanje in srečanje krvodajalcev, ki je potekalo v gasilskem domu Radoslavci.

Začeli so z uvodnim predavanjem na temo krvodajalstva in prostovoljstva, saj je v mesecu maju posvečen teden krvodajalstvu. Edvarda Jakšiča, mag. zdravstvene nege, dipl. zdravstvenik, se je velikodušno odzval povabilu in pripravil predavanje na temo: Prostovoljstvo in vpliv kvalitetnih medsebojnih odnosov.

Občni zbor je zajemal 8 točk dnevnega reda. Predstavili so poročilo organizacijskega dela v mandatnem obdobju 2009-2013 in poročilo blagajničarke. Največja akcija je bila zagotovo nabava defibrilatorja, ki se nahaja v Gasilskem domu Radoslavci in je zaenkrat še neuporabljen. Izvolili so novi odbor KORK Radoslavci, ki je ponovno v stari sestavi. Delo je bilo zaupano še naprej: predsednici Frančiški Štagar, tajnici Zlatki Cimerman, blagajničarki Mileni Rakuša in članom Janezu Rudolfu, Olgi Štuhec, Milici Zmazek in Stanki Lipovec.

Predstavili so program dela v prihajajočem letu, ki zajema: izvedba predavanja ob tednu Rdečega križa, ureditev prostora za pisarno RK Radoslavci, sestanke upravnega odbora, prevoz in razdelitev prehranskih artiklov, obisk starejših občanov nad 80 let na domovih in v domu starejših občanov Ljutomer, v sodelovanju s krajevno skupnostjo Radoslavci pogostitev starejših občanov, sodelovanje z OZRK Ljutomer, sodelovanje s PGD Radoslavci in enodnevno druženje v poletnih počitnicah z mladimi člani KORK Radoslavci.

Sprejeta sta bila dva nova člana KORK Radoslavci in šest mladih članov KORK Radoslavci. Za vstop v članstvo so prejeli knjižice, mladi člani pa še manjša darilca. Prav tako so bile podeljene zahvale za predano delo v organizaciji Rdečega križa vsem članom upravnega odbora KORK Radoslavci, prav tako so bile podeljene zahvale vsem krvodajalcem za darovano kri 10x in 20x. Za 25x darovano kri so prejeli plakete trije krvodajalci in sicer Slavko Peršak, Anton Krajnc in Herman Krajnc. Posebno plaketo za 50x darovano kri je prejela krvodajalka Milica Šrol. Plakete sta pomagali podeliti predsednica in sekretarka RZ OZ Ljutomer, Veronika Bogdan in Maša Germšek, ki sta pozdravili delo KORK Radoslavci in iskreno čestitali vsem krvodajalcem.

MHA torek, 13. maj 2014 ob 22:30

Ho Edoja Hihihi V rede profesor! To ja

pravični sreda, 14. maj 2014 ob 22:08

Edo je prva liga. To ja Ploskač

Vseeno pa me še vedno zanima, kako je bilo z nabavo defibrilatorja. Mislec

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje