Minister dr. Jernej Pikalo obiskal vrtec in Osnovno šolo Cezanjevci

Na povabilo poslanca Branka Smodiša, je minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo skupaj z ljutomerskimi svetniki SD obiskal vrtec in Osnovno šolo Janka Ribiča Cezanjevci

Prlekija-on.net, četrtek, 15. maj 2014 ob 09:537
Minister je obiskal vrtec in Osnovno šolo Cezanjevci

Minister je obiskal vrtec in Osnovno šolo Cezanjevci

V sredo, 14. maja, je na povabilo ljutomerskega poslanca v Državnem zboru Branka Smodiša, minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo skupaj s svetniki Socialnih demokratov v ljutomerskem občinskem svetu obiskal vrtec in Osnovno šolo Janka Ribiča Cezanjevci.

Ravnateljica šole Brigita Hojnik in predsednik krajevne skupnosti Franc Slokan sta ga seznanila s težkimi pogoji in veliko prostorsko stisko. Po ogledu stavbe so se vsi strinjali, da se morajo čim prej ustvariti vsaj minimalni pogoji za normalno delo.

Novi vrtec in novo šolo Cezanjevci vsekakor potrebujejo, saj v takih razmerah dolgo več ne bodo mogli uspešno izvajati kvalitetnega vzgojno-izobraževalnega dela.

Pozdravili so dobro delo ljutomerskega Občinskega sveta, saj so v proračunu za leto 2014 planirali sredstva za začetek izgradnje vrtca s petimi oddelki in ne le dvema oddelkoma, kot je to na zboru občanov ob predstavitvi predloga proračuna predlagala ljutomerska županja.


Več v Gospodarstvo