V Cezanjevcih pripravili dobrodelni knjižni sejem

Učenci in zaposleni na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ter otroci iz vrtca Cezanjevci in Stara Cesta so organizirali četrto dobrodelno akcijo

Neja Gospodarič, 7. razred, petek, 16. maj 2014 ob 09:51
Dobrodelni knjižni sejem

Dobrodelni knjižni sejem

Vse več je stisk, ki jih doživljajo ljudje okrog nas. Žal se velikokrat dogaja, da se ljudje obrnejo vstran od osebe v stiski. Kadar pa se izvaja humanitarna pomoč v skupini oz. množično, se izkažemo s srčnostjo in solidarnostjo.

Tako smo se učenci in zaposleni OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ter otroci iz vrtca Cezanjevci in Stara Cesta odločili, da v okviru tedna Rdečega križa organiziramo četrto dobrodelno akcijo.

Predstavniki skupnosti učencev šole pod mentorstvom svetovalne delavke Teje Tušak in mentorice Rdečega križa Jasne Lampreht so pripravili in izpeljali akcijo kot knjižni sejem. Vsak je od doma prinesel knjigo za katero meni, da jo podari. Knjige smo razstavili. Otroci, učenci in zaposleni na šoli, ki so želeli darovati prostovoljni prispevek so si v zameno zanj izbrali knjigo po želji.

Zbrana sredstva bomo namenili otrokom iz vrtca Cezanjevci oziroma Stara Cesta in učencem na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci, na primer za delno pokritje stroška šole v naravi, vrtca v naravi, plavalnega tečaja in podobno. S takim dejanjem smo se zavedli, da je v nas kanček dobrodelnosti, srčnosti ter dobrote.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje