Ples v dežju z Zofko

Majski seniorski večer v DOSOR-ju v Radencih

Filip Matko, petek, 16. maj 2014 ob 20:43
Pesem druži vse

Pesem druži vse

Vsak tretji četrtek v mesecu je v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, organiziran seniorski večer. V mesecu maju je to bil večer na dan »polulane Zofke« - 15. maja, ko je res bil pravo neprijetno »Zofkino vreme« z vetrom.

Vse udeleženke in udeležence zabavnega, glasbenega in plesnega večera v kavarni »Traminček«, ki se ga poleg stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja udeležujejo tudi občanke in občani Radenec, je pričakal z igranjem na frajtonerico prostovoljec Stanko Ilješ. Program seniorskega večera, ki vedno poteka med 18. in 21. uro, pa sta usmerjali in povezovali prostovoljki Melita Belak in Marija Erveš.

Lahko brez pretiravanja zapišemo, da se je pelo, plesalo in pripovedovalo šale ves večer. Kot donator večera je tokrat bilo omenjeno Strojno ključavničarstvo Žalik s.p. iz Murske Sobote. Za »tekoče zadeve« pa je tokrat prostovoljno poskrbela Mira Rus. Ugotovili smo lahko, da je še najbolj ta večer »šla v uho« ljudska pesem »Moje dekle je še mlado…«. Vendar skupno petje, ob glasbeni spremljavi Stankove frajtonerice, ni ponehalo vse do zaključka. Ob slovesu so si udeleženke in udeleženci majskega seniorskega večera zaželeli ponovnega snidenja, ki bo 19. junija.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno