Tradicionalno najuspešnejši mladi gasilci z desnega brega Mure

Tekmovanje v gasilski orientaciji za mlade gasilce iz levega in desnega brega reke Mure

Jože Žerdin, sobota, 17. maj 2014 ob 09:39
Regijsko tekmovanje v gasilski orientaciji za gasilsko mladino v letošnjem letu – v tradicionalno dobri organizaciji Mladinske komisije pri Pomurskem regijskem gasilskem svetu oziroma poveljstvu je bilo soboto, 10. maja.

Tekmovanje je več kot odlično gostilo PGD Moravske Toplice, z rekordnim številom tekmovalnih enot iz levega in desnega brega reke Mure. Na tekmovanju je sodelovalo več moških in ženskih starostnih skupin, tekmovali so po vasi Moravske Toplice in njeni okolici po znanih pravilih in v predpisani tematiki je tekmovalo kar 102 tekmovalcev.

Ne samo nad izjemnim odzivom mentorjev za gasilsko mladino v posameznih društvih, ki tudi na ta način tlakujejo pot za nadaljevanje uspešnega razvoja pomurskega gasilstva, pač pa tudi s prikazanim znanjem in fizično pripravljenostjo, so bili na koncu upravičeno zadovoljni vsi. Najbolj seveda mladi tekmovalci in tekmovalke, ki so prišli iz več kot 70 društev domala vseh 21 pomurskih gasilskih zvez. Tisti, ki se vse bolj priljubljenega tekmovanja udeležujejo od vsega začetka, in tega je že skoraj desetletje, kakor onih, ki so se v tej zvrsti kot kombinaciji gasilstva, topografije in fizične pripravljenosti preizkusili prvič. Pri slednjih so zlasti prevladovali mladi iz društev domače Gasilske zveze Moravske Toplice, ki se ob kvizu Mladi in gasilstvo prebuja tudi v tej smeri.

Vidno zadovoljstvo nad zelo uspelo in brezhibno pripravljenim tekmovanjem, ki je bilo zaradi ne preveč zahtevnega terena primerno za vse starostne skupine tekmovalcev, pa so izrazili tudi predsednik mladinske komisije Bojan Lončar, predsednik pomurskih gasilcev Milan Antolin, glavni nadzornik tekmovanja in sodnik z gasilskih olimpijskih iger Martin Ficko, predsednik moravskotopliške gasilske zveze Dušan Grof, predsednik društva gostitelja Štefan Cmor in številni drugi.

V pionirskih kategorijah so bili med pionirkami 20 ekip najboljše mlade iz PGD Kapela (GZ Radenci), PGD Negova 1 (GZ Gornja Radgona) in PGD Radenci-Boračeva 1 (GZ Radenci); med pionirji (27 ekip) pa PGD Boreci (GZ Križevci pri Ljutomeru), PGD Korovci 1 (GZ Cankova) in PGD Motovilci 1 (GZ Grad). Med 20 ekipami mladink sta slavili 2. in 1. ekipa PGD Sovjak (GZ Sveti Jurij ob Ščavnici), tretje pa so bile mlade gasilke iz PGD Rogašovcev (GZ Rogašovci), med 26 ekipami mladincev pa naraščajniki iz PGD Spodnji Ivanjci 1, PGD Negova 1 (obe GZ Gornja Radgona) in PGD Sovjak. Med tremi ekipami pripravnic so slavile tekmovalke iz PGD Sovjak, sledijo PGD Spodnji Ivanjci (GZ Gornja Radgona) in PGD Radenci-Boračeva; med šestimi pripravniki pa PGD Sovjak, PGD Radenci-Boračeva in PGD Zbigovci (GZ Gornja Radgona).

Po dve najboljši ekipi v posameznih kategorijah pri moških in ženskah, skupaj torej 12, se je uvrstilo na državno tekmovanje, katerega gostitelj sredi septembra bo PGD Sovjak v GZ Sveti Jurij ob Ščavnici. Glede na to, da so se kar štiri njihove ekipe uvrstile na državno tekmovanje, je to zanje velika prednost in obveza obenem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje