Spoznali smo Malto - zaključek projekta Evropska vas na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci

Učenke OŠ Janka Ribiča Cezanjevci so se skupaj z mentoricama Klavdijo Sever in Katjo Nemec udeležile zaključne prireditve projekta Evropska vas v Murski Soboti

Katja Nemec, sobota, 17. maj 2014 ob 11:42
Spoznali smo Malto

Spoznali smo Malto

V petek, 9. 5. 2014, so se učenke OŠ Janka Ribiča Cezanjevci skupaj z mentoricama Klavdijo Sever in Katjo Nemec udeležile zaključne prireditve projekta Evropska vas v Murski Soboti. Prireditev je potekala na Trgu kulture v Murski Soboti od 9.00 do 12.00, na kateri je v tem letu sodelovalo 30 pomurskih osnovnih šol.

Učenci naše šole so v okviru dejavnosti, ki smo jih izvajali na šoli, spoznavali otoško državo Malto. Pri pouku so nastajali različni izdelki, ki smo jih razstavili na stojnici v Murski Soboti. Tekom projekta so se učenci seznanili z znamenitostmi Malte, osnovnimi podatki, kot sta glavno mesto, uradni jeziki, itn. Spoznavali so tipično hrano in pijačo, geografske in zgodovinske značilnosti, znane pisatelje in znanstvenike. Učili so se preprostih malteških besed. Iz nemščine in angleščine so v slovenščino prevajali recepte malteških jedi. V naravni velikosti so naslikali viteza z značilnim malteškim znakom – malteškim križem. Izdelali so tradicionalni ribiški čoln in tipični stari rumeni malteški avtobus. Naredili so reliefni prikaz države in narisali zemljevid Evrope. Nastali so plakati z osnovnimi podatki o Malti, zloženke o pisateljih in zloženke z geografskimi značilnostmi Malte. Na naši stojnici so si obiskovalci lahko ogledali tudi iz papirja izdelane viteške čelade, meče in ščite.

Učenke so obiskovalcem predstavile Malto, jim razdelile malteške zastavice, recepte značilnih malteških jedi in jih povabile, da so poskusili za njih pripravljeno malteško pecivo. Na prireditvi so se učenke predstavile s plesom ob pesmi 7th Wonder malteške pevke Ire Losco, ki je leta 2002 zasedla drugo mesto na tekmovanju Evrovizija.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje