Razgibano dopoldne v Ljutomeru

V Ljutomeru je potekal 7. Dan gibanja in druženja vseh generacij ter 3. Dan aktivne mobilnosti Občine Ljutomer

Prlekija-on.net, sobota, 17. maj 2014 ob 16:21
Najmlajši so se najbolj razveselili maskote kasača Tinka

Najmlajši so se najbolj razveselili maskote kasača Tinka

Gibanje je vir telesnega in duševnega zdravja. Oboje pomeni osebno zadovoljstvo. V vrtcih, šolah in tudi v lokalni skupnosti spodbujajo gibalne aktivnosti ne le zaradi oblikovanja zdravega, aktivnega življenjskega sloga družin in posameznikov, ampak tudi zaradi varovanja okolja. S tem uresničujejo tudi cilje strateškega načrta mehkih ukrepov aktivne mobilnosti.

S tem namenom so v soboto, 17. maja, na Glavnem trgu v Ljutomeru, Vrtec Ljutomer, OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in Občina Ljutomer pripravili »7. Dan gibanja in druženja vseh generacij ter 3. Dan aktivne mobilnosti Občine Ljutomer«.

Najprej so se zjutraj udeleženci pohoda zbrali pred Domom starejših občanov Ljutomer (DSO), kjer so si lahko izmerili tudi krvni tlak, potekal je krajši kulturni program, ... Tam so vse zbrane pozdravili direktor DSO, Boris Sunko, ravnateljica vrtca Ljutomer, Marija Pušenjak in ravnateljica OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, Darja Kosič Auer. Nato so vsi krenili proti Glavnemu trgu, kjer je potekala izvedba različnih aktivnosti. Kljub dežju se je zbralo veliko število rekreativcev.

Na trgu je vse zbrane nagovoril še podžupan Občine Ljutomer, Janez Vencelj, nakar so potekale aktivnosti za celo družino in sicer gibalni kotiček za najmlajše, svetovanje glede varnosti na kolesu, predstavitev Peš in kolesarske karte mesta Ljutomer, predstavitev dnevnika potovanj, zeliščarstvo v vzgojno izobraževalnem procesu, plesni kotiček, taborniško-planinski kotiček ter druženje z maskoto kasačem Tinkom.

Ob koncu prireditve so razglasili tudi najmlajšega in najstarejšega udeleženca pohoda ter najštevilčnejšo družino.



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje