Veržej do zmage po preobratu

Farmtech Veržej - Šenčur 2:1 (0:1)

Prlekija-on.net, nedelja, 18. maj 2014 ob 09:52
Farmtech Veržej - Šenčur

Farmtech Veržej - Šenčur

V soboto, 17. maja, je Farmtech Veržej odigral zadnjo domačo tekmo v sezoni 2013/2014 v 2. SNL. Tekmec v 26. krogu je bil Šenčur, Veržej pa je po preobratu v drugem polčasu slavil z 2:1.

Na tekmi, ki so si jo gledalci lahko v neposrednem prenosu ogledali tudi na TV AS, so prvo lepšo priložnost imeli domači, ko so zadeli prečko, v 22. minuti pa so gostje imeli priložnost, da preidejo v vodstvo. Sodnik je takrat namreč pokazal na belo točko, saj je žoga v kazenskem prostoru v roko zadela domačega branilca. K žogi je pristopil najboljši strelec druge lige Marko Nunić, a je žogo poslal v prečko. Oboji so si nato priigrali nekaj polpriložnosti, ob koncu polčasa pa so gostje le zadeli. Po podaji iz svoje polovice je do žoge prišel Nunić ter matiral domačega vratarja Mateja Duha.

V drugem polčasu so domači pokazali boljšo igro ter napadali za izenačitev, domači vratar Duh pa se je izkazal z nekaj lepimi obrambami. Rezultat je Veržej poravnal v 68. minuti, ko je po podaji iz strani zadel Matej Vinkovič. Veržej je ob glasni podpori domačih navijačev dobil zalet in si priigral še nekaj lepih priložnosti, odločilni trenutek pa je prišel v 78. minuti. Po izvajanju prostega strela, so gostje žogo še uspeli izbiti iz kazenskega prostora, kjer pa je do nje na okoli 20. metrih prišel Jernej Trstenjak ter z lepim lobom premagal gostujočega vratarja.

To je bila tretja zaporedna zmaga Veržeja, med tednom so v zaostali tekmi zmagali s 3:0 tudi v Celju pri ekipi Šampion Celje. Veržej bo tako svojo prvo sezono v drugoligaški konkurenci končal najmanj na četrtem mestu, komisija Nogometne zveze Slovenije za licenciranje nogometnih klubov pa je Veržeju tudi že podelila licenco za tekmovanje v 2. SNL v sezoni 2014/2015, saj po licenčnih kriterijih izpolnjujejo vse potrebne pogoje za igranje na tem nivoju.

V spodnjem videu si lahko ogledate vrhunce tekme ter vse tri gole.

Farmtech Veržej - Šenčur 2:1 (0:1)
200; Vinkovič M. 68., Trstenjak 78.; Nunić 45.

Farmtech Veržej: Duh, Domjan, Kavaš, Kek, Pelcl, Kouter, Trstenjak (80./Vinkovič D.), Lukač, Rola (70./Kaučič), Vinkovič M., Ropoša (89./Ajlec); trener: Zlatko Gabor

Šenčur: Žlebnik, Levstek, Markič, Kern, Ajdovec, Smajić (69./Pajalič), Nunić, Kotnik (86./Kokalj), Dolžan, Pavlin, Lukanc; trener: Branko Pavlin

Ostale tekme:
Ankaran Hrvatini - Krško 3:0 (2:0)
Kalcer Radomlje - Bela krajina 2:1 (0:1)
Aluminij - Roltek Dob 3:2 (3:0)
Šmartno 1928 - Šampion 1:4 (0:2)




Več v Šport