Slovesna Izpoved vere devetošolcev

Ob slovesni izpovedi vere so se »devetošolci« zahvalili Bogu, staršem, katehetom in animatorjem

Marjan Slavič, ponedeljek, 19. maj 2014 ob 08:31
Izpoved vere devetošolcev

Izpoved vere devetošolcev

V Župniji sv. Petra v Gornji Radgoni se je v nedeljo, 18. maja, pri sv. maši, ki jo je daroval radgonski kaplan Gregor Šemrl in ob glasbeni spremljavi ter lepem prepevanju mladinskega pevskega zbora Biseri, trideset »devetošolcev« zahvalilo Bogu, staršem, katehetom in animatorjem za spremljanje na poti odraščanja ter prosili za blagoslov pri nadaljnjih korakih življenja in spoznanja trdne osebne vere ter novega začetka mladinske pastorale.

Že pri svetem krstu so postali božji otroci, pri svetem obhajilu so prejeli Jezusa in postali njegovi učenci, ter pri sveti birmi prejeli darove Svetega Duha. Zbrani okrog oltarja so obljubili, da želijo vero staršev ohranjati v svojih srcih in spodbude ter nauke katehetov upoštevati v svojem življenju.

Po veroizpovedi so simbolično staršem v znamenje hvaležnosti izročili rdeči nageljček. Vsak pa je prejel priznanje, ki ga je podelila Župnija Gornja Radgona ob zaključku osnovnošolskega verouka. Ob koncu slovesnosti je sledila zahvala devetošolcev, ter skupno fotografiranje.

Dobri Bog!
Ob skorajšnjem koncu veroučnega in šolskega leta, se Ti devetošolci iz srca zahvaljujemo, za vse Tvoje dobrote in darove, ki si nam jih skozi vsa leta, s tvojo neizmerno in brezpogojno ljubeznijo podarjal.
Zahvaljujemo se Ti, da si nam ves ta čas stal ob strani, nas vodil in nam kazal pot, po kateri naj hodimo. Hvala Ti, za vse duhovnike in katehete, ki so nam omogočili spoznati resnico – Jezusa Kristusa. Hvala za učitelje v šoli, ki so nam dali potrebnega znanja za življenje in nadaljnje šolanje. Hvala Jezus, za vse sošolce in prijatelje.
Obenem pa te tudi prosimo, dobri Bog, ohrani našo vero in jo pomnoži, da bo še bolj goreča in da bo še z večjo svetlobo razsvetljevala naše nove, še neprehojene poti. Pomagaj nam razumeti, da si Ti edina prava Pot, Resnica in Življenje.
Še posebej bi se ti rad zahvalil za dobre starše, ki so nam vedno na razpolago, nam pri vsem radi prisluhnejo, pomagajo in nas spodbujajo.


Več v Kultura in izobraževanje