Prijeten glasbeni dopoldan v Domu Lukavci

Stanovalci doma so uživali ob glasbi

Jože Žerdin, ponedeljek, 19. maj 2014 ob 19:18
Glasbeni dopoldan v Domu Lukavci

Glasbeni dopoldan v Domu Lukavci

Dom Lukavci je posebno socialno varstveni zavod, kjer živijo osebe s posebnimi potrebami. Dom stanovalcem nudi osnovne življenjske potrebe in skrbi, da se stanovalci počutijo dobro, nudi jim kvalitetne in psihosocialne in zdravstvene usluge.

Dom Lukavci deluje že od leta 1952 in je drugi največji posebni socialno varstveni zavod v Sloveniji. V Domu živi 309 stanovalcev iz skoraj celotne Slovenije. Za njih dom pripravlja vedno dogodke in prireditve na katerih se razveselijo. Predvsem nastopajo glasbene skupine, kajti stanovalci doma imajo radi glasbo ob kateri se sprostijo. Zelo dobro sodelujejo z društvi upokojencev iz Pomurja in Podravja, nastopajo različni ljudski godci in pevci. Vrata doma v Lukavcih so odprta za vse kulturne skupine, ki se morajo s svojim nastopom prilagoditi stanovalcem doma.

V ponedeljek, 19. maja, so v goste prišli križevski rogisti, ki so zaigrali in izvedli svoj program z lovskimi in drugimi skladbami. Sicer pa križevski rogisti na področju ohranjanja lovske, sakralne in druge glasbene zvrsti delujejo že več kot 32 let. Za stanovalce doma je bil nastop križevskih rogistov velik dogodek, kajti ni šlo za vsakdanjo glasbo, a je bila za poslušanje kar prijetna – melodična. Stanovalci so bili nad nastopom navdušeni, pri čemer jim je bila ta glasba všeč. Za prijetem del glasbenega dogodka pa je poskrbel tudi mladi muzikant Božidar Štiberc iz Radomerščaka, ki je zaigral nekaj skladb na frajtonarico in stanovalci doma so se ob glasbi veselo zavrteli.

Stanovalci doma so vključeni v lokalno skupnost in župnijo Križevci pri Ljutomeru. V Križevce hodijo na razne prireditve k maši. V dom prihaja tudi križevski župnik Štefan Vinkovič in sicer vsak prvi petek v mesecu, ko daruje za stanovalce doma sveto mašo. V mesecu maju, ko je mesec šmarnic, imajo v domu v Lukavcih tudi šmarnice. Pred večjimi cerkvenimi prazniki pa imajo v domu za stanovalce še maše in spovedi.


Več v Kultura in izobraževanje