Letni koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Na koncertu so se predstavili: Glasbena pripravnica, komorne skupine, Mladinski pevski zbor, harmonikarski, kitarski, godalni in mladinski pihalni orkester.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. maj 2014 ob 08:37
Letni koncert GŠ Ljutomer

Letni koncert GŠ Ljutomer

Glasba je pesem srca, ki nam bogati naše vsakdanje življenje. Brez ritma, brez nežnih vibracij in lepih melodij, bi manjkal pomemben del izpopolnitve naše eksistence na tem svetu. In kaj je lepšega, če nam ta delček pomaga izpolniti glasbena šola, ki ima nedvomno pomembno nalogo pri glasbeni vzgoji otrok. Poglavitna vprašanja in cilji glasbene vzgoje so: kako približati glasbene vrednote čim širšemu krogu ljudi, kako ločiti dobro glasbo od slabe in kako vzgojiti generacije dobrih glasbenikov.

V našem okolju ima glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer s skoraj 300 učenci pomembno vlogo v kulturnem in umetniškem življenju. S svojim delom in učenci sodeluje na številnih nastopih in koncertih, ter zaznamuje prenekatero kulturno prireditev, v občinah s katerimi sodeluje. V tem šolskem letu je vsekakor bila najbolj odmevna prva baletna predstava Tnuljčica, ki so jo pripravili učenci in njihova mentorica njihovega oddelka za balet.

Vsi uspehi šole so torej razvidni navzven – so odraz timskega dela celotnega kolektiva, in pozitivnega ustvarjalnega vzdušja, ki vlada na njihovi šoli.

Priponka Rezultate lahko vidite tukaj

Na koncertu so bili izpostavljeni tudi dosežki učencev ob strokovnem mentorstvu učiteljev, ki so v tem šolskem letu dosegli priznanja in nagrade tako na območnih, regijskih, državnih in mednarodnih glasbenih tekmovanjih. Ravnatelj Stanislav Lašič, se je zahvalil tako učencem kot njihovim mentorjem in korepetitorjem. Zaradi odličnih rezultatov šola dobiva še večji poudarek na kvaliteti v slovenskem in tudi mednarodnem prostoru.

Še vedno brez primernih skupnih prostorov
Zaradi statičnih težav zgradbe šole, že drugo šolsko leto delujejo na več lokacijah, in razkropljenost učencev jim še vedno povzroča težave pri organizaciji in delu. Zato si že drugo leto resnično najbolj želijo skupne primerne prostore za nemoteno dejavnost. Žal še ni jasno kje in kako se bo pričel pouk v naslednjem šolskem letu, če se bo pričela sanacija zgradbe šole. Za iskanje rešitve vseh nadomestnih prostorov si želijo pomoč in angažiranost ustanovitelja.

Kljub vsem težavam ostajajo v kolektivu šole optimistični in še naprej motivirani, zato gre ob tem zahvala za vso delo in požrtvovalnost v tem šolskem letu učiteljskemu zboru in celotnemu kolektivu, ki se izjemno trudi, da mladim vzbudi njihovo subtilno plat in razvija čut za lepoto in umetnost.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje