Zbiranje pomoči v Središču ob Dravi in Ormožu

Zbiranje pomoči za prizadete ob poplavah v Srbiji ter Bosni in Hercegovini

Prlekija-on.net, četrtek, 22. maj 2014 ob 11:04
Poplave v BiH

Poplave v BiH

Zbiranju pomoči za prizadete ob poplavah v Srbiji in BiH, se pridružujejo tudi v Središču ob Dravi in Ormožu. Občina Središče ob Dravi se je v zbiranje pomoči za prizadete v poplavah vključila preko Rdečega križa. Zbirali bodo pomoč v materialni obliki in denarna sredstva.

Za zbiranje denarnih sredstev bodo odprli tudi posebni račun, ki bo objavljen na internetni strani občine Središče ob Dravi in na oglasni deski občine.

Nujne potrebe po materialni pomoči so v obeh državah naslednje:
  • konzervirana hrana in druga hrana z rokom uporabe nad 6 mesecev,
  • ustekleničena voda,
  • spalne vreče, zložljive postelje, posteljnina, ležalne podloge,
  • dežna oblačila, gumijasti škornji,
  • plenice,
  • deke
Zgoraj navedeno materialno pomoč bodo zbirali od četrtka 22. maja, do vključno nedelje 25. maja 2014 od 18. do 21. ure, v prostorih Gasilskega doma Središče ob Dravi.

Zbiranje pomoči za poplave v Ormožu: prizadeti najbolj potrebujejo hrano, odeje, plenice in sveče. Najbolj primanjkuje higienskih pripomočkov, hrane za dojenčke in dezinfekcijskih sredstev. Zaželena je tudi hrana z dolgim rokom uporabe.

V Ormožu so pomoč sicer zbirali že v sredo v skladišču Rdečega križa (040 528 021 – Olga Popov), Hardek 17, na sedežu Obrtne zbornice v Ormožu, na Ljutomerski cesti 30 v Ormožu - Dom društev (031 335 142), OZSČ Ormož in OZVVS Ormož pa pomoč zbirata v veteranskem klubu v Ormožu, Kerenčičev trg 5. Za podrobne informacije jih lahko kontaktirate na zgoraj navedene številke.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje