Nasmeh z gugalnice

Namen projekta je obogatiti javne površine (otroška igrišča) v Sloveniji z gugalnicami za gibalno ovirane otroke

Prlekija-on.net, sobota, 24. maj 2014 ob 10:59
Nasmeh z gugalnice

Nasmeh z gugalnice

Nasmeh z gugalnice je projekt Viste, zavoda za razvoj vrednot Murska Sobota z namenom obogatiti javne površine (otroška igrišča) v Sloveniji z gugalnicami za gibalno ovirane otroke. Prav je, da se tudi tem otrokom omogoči igra v otroških igriščih, vključevanje v družbo, aktivno preživljanje prostega časa in možnost do spoznavanja novih prijateljev.

S častnim pokroviteljstvom je projekt podprl predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer kot prva ambasadorka projekta.

Namen projekta Nasmeh z gugalnice je obogatiti javne površine otroških igrišč po Sloveniji z gugalnicami za gibalno ovirane otroke. Prva otvoritev gugalnice za gibalno ovirane otroke je bila v soboto, 19. aprila, v mestnem parku v Murski Soboti.

 V času od 24. 5. do 10.6. bodo postavljali prve gugalnice v različnih krajih po Sloveniji in sicer v: Kopru, Piranu 14.6., Postojni 4.6., Šmarjeških Toplicah 10.6., Velenju, Novem mestu 28.5,, Kranju med 25.6.-3.7. in še kje.

Skupaj s podjetjem so certificirali prvo gugalnico kot slovenski proizvod pri Biotehnični fakulteti. Gre za gugalnico, ki nosi invalidski znak.

Zbiranje nasmehov na foto natečaju
Ujemi nasmeh z gugalnice pa je foto natečaj, ki ga Zavod Vista Murska Sobota pripravlja skupaj z Ringaraja.net v sklopu projekta z namenom osveščanja širše javnosti o skupni igri, smehu in druženju otrok na igriščih. Z zbranimi 1.000 nasmehi bodo ob podpori sponzorjev izvedli postavitev gugalnice v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu RS - Soča.

Ne zbirajo sredstev – zbirajo nasmehe in osveščajo, da se lahko smejemo, gugamo vsi. Tudi tisti, ki te možnosti sedaj nimajo.

Vsi nasmehi štejejo, vsi nasmehi pomagajo! Zato šteje vsak nasmeh!

Foto natečaj traja po potekal od 26. maja do 13. junija 2014.

Več o projektu lahko najdete uradni spletni strani in facebook strani.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje