Podpisali pogodbo za izvedbo in izgradnjo vodovodnega sistema C

Dela morajo biti zaključena v 20 mesecih po uvedbi izvajalca v delo, vključno z dvomesečnim poskusnim obratovanjem

Prlekija-on.net, sobota, 24. maj 2014 ob 14:558
Podpis pogodb vodovodni sistem C

Podpis pogodb vodovodni sistem C

V petek, 23. maja, so v Ljutomeru podpisali pogodbo za izvedbo in izgradnjo projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja - sistem C. Nosilka projekta, občina Ljutomer, je po zaključeni reviziji in pravnomočnosti izbire podpisala še zadnjo izvajalsko pogodbo z izbranimi izvajalci - z družbo SGP Pomgrad kot glavnim izvajalcem ter družbo ESOTECH kot partnerjem.

Zadnji sklop projekta zajema gradnjo transportnih vodovodov, kanalizacije in objektov za obdelavo vod. Občina Ljutomer je že v lanskem letu kot nosilna občina izvedla javni razpis za izbiro izvajalca gradnje in izbrala ponudnika za izvedbo gradnje objektov za obdelavo vod v skupni višini 10,2 milijona evrov. Zaradi revizije je izvajalsko pogodbo lahko sklenila šele sedaj. Dela morajo biti zaključena v 20 mesecih po uvedbi izvajalca v delo, vključno z dvomesečnim poskusnim obratovanjem.

V projekt je vključenih osem občin, in sicer Ljutomer, Apače, Gornja Radgona, Sv. Jurij ob Ščavnici, Veržej, Radenci, Razkrižje in Križevci, županja Občine Ljutomer in koordinatorka projekta mag. Olga Karba pa je ob podpisu izvajalskih pogodb izrazila zadovoljstvo ob sklenitvi še zadnjih formalnosti in napovedala, da bodo vsa dela zaključena v določenih rokih, s tem pa si bodo vse sodelujoče občine zagotovile trajnostno oskrbo s pitno vodo, ki postaja vedno bolj strateška dobrina.

Vire za financiranje celotnega projekta Oskrbe s pitno vodo Pomurja sistema C so zagotovili Kohezijski sklad Evropske unije v višini 32.063.133,56 evrov, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje, Vodni sklad v višini 7.640.882,44 evrov ter proračun sodelujočih občin v višini 9.671.550,00 evrov. V okviru projekta za zagotovitev kakovostne pitne vode na sistemu C, bo zgrajen sistem oskrbe s pitno vodo, ki ga bodo sestavljali transportni, primarni in sekundarni vodovodi. Skupna dolžina vodovodov z zaščito vodnih virov je 172.843 metrov, s tovrstnim sistemom pa bo do kakovostne pitne vode dostopalo 26.696 prebivalcev.

jbure četrtek, 29. maj 2014 ob 07:50

Ta izgradnja vodovodov mi že gre pošteno na živce... kopajo po sredini cest,... luknje so velikanske, avte imamo že vse popikane od kamenčkov.... nas kolesu pa sem že dvakrat imel gumidefekt.
Pa katero budalo Hjooj jim je dalo dovoljenje da kopajo po cestah, ko pa imajo popolno ravnino in jarke ob cestah, kjer bi lahko to v miru delali (saj pa nekako velja 1m od ceste imajo pravico delati brez posebnih soglasij)
In pa kaj bo potem? Ali pride cestna prevleka po celi širini ali le tisti ozki pas?... ki se bo ločeno vsedal, nastala bo razpoka na spoju, vsako zimo flikanje.... ma obup no,...ta zadeva je pa res ena zelo velika svinjarija Hjooj
A sem že rekel,... mater sem jezen na tistega bedaka, ki je dal dovoljenje, da vse ceste uničijo Hjooj

AnaMarija četrtek, 29. maj 2014 ob 08:26

jbure si že kdaj gradil? Si za gradnjo rabil služnostne pogodbe za gradnjo komunalnih vodov po parcelah, ki niso v tvoji lasti? Pa da so mogoče še vpisani lastniki, ki so v tujini ali pa so že pokojni, dediči pa se niso pobrigali za zapuščino? In zdaj si seštej kilometre vodovoda in s koliko lastniki bi moral investitor skleniti pogodbe?? Nemogoče, verjemi.

pravični četrtek, 29. maj 2014 ob 11:01

Ehhh, AnaMarija, ne prdi brez veze.

Pelji se od Cvena, do Veržeja.

V Lotmerški občini kopljejo po cesti.

Od železnice proti Veržeju so kopali po bankini.

Verženci imajo bistveno boljšo občinsko oblast in NISO DOVOLILI kopati po cesti.

Če se je tam dalo urediti po bankini, bi se tudi na drugi strani železnice, to je na Lotmerški.

Za bankino je še jarek.

Tak, da ne serji o lastništvih in ne bodi pametna.

Še manj pa sprašuj vaške, ljudi, ki tam živijo, če so že kdaj kaj gradili.

Po pisanju sodeč si ena navadna občinska birokratka, ki pojma nima za kaj gre.

Poglej si samo kaj se je zgodilo sedaj na Grlavi, ko so zaflikali asfalt, od kanalizacije in sedaj gor vozijo tovornjaki za železnico.

Še mimogrede.

Na začetku sploh asfalta niso rezali, ampak ga je kar z bagrom gor trgal in premikal celotno asfaltno ploščo.

Potem, ko so ljudje močno protestirali, so pričeli asfalt rezati.

Sicer pa, kot sem že pred časom povedal.

Ko bo sistem C končan in bodo ljudje dobili nove položnice, bo komaj začela boleti glava.

Da malo parafraziram.

Primite se za denarnice.

Andrej01 četrtek, 29. maj 2014 ob 13:23

jbre ima prav to je mačehovski odnos do nas uporabnikov cest. Občina bi morala poskrbeti, da bi bilo tega minimalno. Za to ni poskrbela niti v mandatu šerifovanja niti v županjinem mandatu.

Zanimivo je videti županjo kako veselo podpisuje pogodbo za izvedbo. Ne dolgo tega pa je zavlačevala s sprejetjem proračuna in odstopala kot skrbnica projekta. V času začasnega financiranja je z neupravičenim zadrževanjem plačil ogrožala sam projekt.

Celi Ljutomer govori in se zgraža ker je tako dolgo vztrajala in v času začasnega financiranja nekaterim na občinski upravi tako še v tem letu izplačala kup nadur.
Če je temu res tako mi pa je jasno zakaj ji je ustrezalo, da je občina čim dlje na začasnem financiranju.

Sramota v naši občini je nezaposlenost na višku, naši otroci so brez služb izbranim na občini pa so bile izplačane nadure.
Kaj v naši občini nimamo nadzornega odbora? komaj čakam na volitve. Med županju in prejšnjim županom je malo razlik, različna je le fasada.

AnaMarija četrtek, 29. maj 2014 ob 14:59

oprosti pravični, da sem povedala SVOJE mnenje in ker ni tako kot TVOJE, je seveda napačno...tvoje pisanje spremljam že en čas, si poln negativizma in tudi če si anonimen to ne pomeni, da si lahko nesramen. Pljuvaš po vsem in vsakomur, ki misli drugače, kot ti. Strpnost pravični, strpnost. Sicer pa bodo v jeseni volitve, kandidiraj in vladaj. In ne, nisem zaposlena na občini (na žalost ali pa na veselje, kakor vzameš) ;-)

jozejuz četrtek, 29. maj 2014 ob 22:41

Ja, AnaMarija, ne drzni si povedati svojega mnenja v prisotnosti vsemogočnih Ivanovih vojščakov. Te bodo obtožili še sodelovanja z UDBO. Pravični pa ima, po obnašanju sodeč, verjetno kakšno službo v samem vrhu kakšne ugledne državne institucije... Saj pa vse o vsem ve.

Ljudje bi pa itak radi, da jim vodovod, nove ceste, internet, kanalizacija, ... pade dobesedno iz neba brez kakršnegakoli razkopavanja.

jbure petek, 30. maj 2014 ob 08:30

ma glej vse lepo in prav,... ampak mater, neki gospodari pa bi tudi morali biti... ne samo tisto kar je najleži...
takša verzija bi edino lehko štimala če bi se potem asfalt po celi površini položija....
kar pa močno dvomim...

pa tudi sem prepričan, ka vsi toti ka pravite ka je tak tudi ok, ne nucate dnevno večkrat po totem zdajšjem šiti voziti... niti z avtom,... kaj šele ka bi kdaj rit na biciklin gor dali in se pelali po cesti, ki je puna tega drobnega sekanca....
kar se tiče kolesarjenja so zaj tote ceste totalno uničili, vsakšo izogibanje avtov (iz asfalta pri srečanjih) pomeni novo kameje po celom cestišči....

taka ne mi faflat kak je to tudik vredi, ka je ne... mater keri idijot je dovolo ka se to tak dela Hjooj

oswald torek, 3. junij 2014 ob 16:14

Vodovod se bo izgradil,vendar bo potem te objekte oz. omrežje trebalo vzdževati!Jaz se bojim da bomo dobivali takšne položnice da bo glava pekla! Hjooj Mislec

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo