»Nekoga moraš imeti rad«

Medgeneracijsko druženje v Radoslavcih

Branko Košti, sobota, 24. maj 2014 ob 17:421
Medgeneracijsko druženje v Radoslavcih

Medgeneracijsko druženje v Radoslavcih

V gasilskem domu v Radoslavcih, smo bili v petek, 23. maja, priča prisrčnemu medgeneracijskemu druženju, katerega je s pomočjo KS Radoslavci, pripravila Krajevna organizacija RK v tej krajevni skupnosti.

Krajanom krajevne skupnosti, starejšim od sedemdeset let, so se na njihovem vsakoletnem srečanju, pridružili njihovi vnuki in pravnuki, ki obiskujejo vrtec pri Mali Nedelji. In ne samo prudružili, za njih so, pod vodstvom vzgojiteljice Lilijane Peršak, pripravili prisrčen plesni in pevski program, s katerim so navdušili dedke in babice ter priklicali tudi kakšno solzo sreče v njihove oči.

Otroci pa niso bili ednini gostje na prireditvi, ki je potekala pod sloganom "Nekoga moraš imeti rad". Zaigrali in zapeli so jim tudi stanovalci in stanovalke Doma starejših občanov iz Ljutomera in domače pevke ljudskih pesmi "Soside". Najbolj prisrčno pa so izzvenele pesmi, katere so skupaj zapeli pripadniki vseh generacij, zbranih v dvorani: otroci, njihovi dedki in babice, Soside ter gostje iz DSO s svojimi spremljevalci.

Udeležence srečanja je pozdravila tudi županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, katera je po zahvali vodstvu KS in KO RK za zavzeto delo, poudarila, kako pomembno je imeti nekoga rad. "Če imaš nekoga rad, lahko marsikaj narediš, saj delaš s srcem. V KS Radolavci se je naredilo marsikaj, čemur temelje so postavili starejši občani, sedaj pa so tu ljudje, ki res veliko delajo. Ne glede na vse, kar se naredi, je najbolj pomembno, da se imamo radi, da drug drugemu pomagamo in si ne nagajamo. Če bomo tako delali v občini in kraju, se nam piše lepa prihodnost in lepa jesen življenja, ki ste si jo zaslužili", je zakljućila županja.

V imenu Zveze pomurskih društev upokojencev, je zbranim spregovoril  predsednik zveze, sicer domačin iz Precetincev Mirko Lebarič, ki je prav tako poudaril pomen medgeneracijskega sodelovanja, predvsem v tem težkem času, ko mnogi starejši prikrivajo svoje pomankanje. Opozoril je na Odbor za starejše, kateri je bil v Občini Ljutomer ustanovljen na njegovo pobudo, da bi prostovoljci, delavci v humanitarnih organizacijah in vsi, ki se ukvarjajo s problemi starejših, svoje občane čim bolje spoznali in jim tako lažje pomagali.

Starejšim občanom so spregovorili še predsednik KS Radoslavci Janez Rudolf, skretarka OZ RK Ljutomer Maša Germšek in v imenu DU Ljutomer Ludvik Horvatič. V spomin na prisrčno druženje so vsi udeleženci iz rok najmlajših prejeli darilca - kamenčke v vrečkah z napisom "Nekoga moraš imeti rad - pa čeprav kamen"!


TUNČEK sreda, 28. maj 2014 ob 10:36

Toka drüženja so časti vredna in še več bi jih moglo biti, se povezüvlejo generacije in poživlajo živleje v enolični vsakdanjosti. To ja

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno