V občini Dobrovnik se razvija športni turizem na vodi

Vodne atrakcije na vodi v gramoznicah v Dobrovniku

Jože Žerdin, sobota, 24. maj 2014 ob 17:52
Vodne atrakcije v gramoznici

Vodne atrakcije v gramoznici

Nedaleč od vasi Dobrovnik, razna gradna podjetja kopljejo gramoz za potrebe v gradbeništvu in za ceste. Že več let po izkopu gramoza so nastale velike gramozne jame, katere sedaj začnejo turisti in mladi iz celotne Slovenije uporabljati za športni turizem na vodi.

Ker so gramozne jame zelo velike in zelo globoke se v njih ne smejo kopalci kopati, sedaj so pa začeli te velike vodne površine uporabljati za vožnjo z vodnimi skuterji. Vsak, ki se hoče voziti po vodi z vodnim skuterjem ali drugimi vodnimi plovili mora imeti zanj narejen tudi izpit in dovoljenje za to vožnjo.

V teh toplih dneh so gramoznice v Dobrovnik polne obiskovalcev, ki se popeljejo z vodnimi skuterji, vodnimi čolni na gladini mirne vode. Tu so vode stoječe in nikamor ne odtekajo. Z vodnimi skuterji in drugimi vodnimi plovili, se namreč da voziti in uživati adrenalinsko vodno vožnjo. Izpod čolnov nastajajo lepi vodni krogi, veliki valovi in pršenje vode.

Z vodnim skuterjem je vožnja lahko zabavna, razvije se občutek svobode, lahko se izvajajo razne športne akrobacije in z njim se na vodi zelo uživa. Z razvojem vodnega turizma občina Dobrovnik v prihodnosti vidi svoje možnosti še do večjega razmaha in razvoja tega turizma, ki je šele v povojih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport