Voznik uporabljal motilec radijskih signalov naprave za merjenje hitrosti

Motilec radijskih signalov radarja pri merjenju hitrosti je po določilih Zakona o pravilih cestnega prometa prepovedan, zagrožena globa pa je 400 evrov

Prlekija-on.net, nedelja, 25. maj 2014 ob 14:02
Motilec radijskih signalov naprave za merjenje hitrosti, ki ga je uporabljal voznik

Motilec radijskih signalov naprave za merjenje hitrosti, ki ga je uporabljal voznik

Policisti Policijske postaje Lendava so v četrtek, 15. maja, ob 19.43, na Kolodvorski ulici v Lendavi, pri izvajanju meritev hitrosti zaustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila madžarskih registrskih tablic. Pri vizualnem pregledu zunanjosti vozila so bile, na sprednji strani vozila pod okvirjem registrske tablice v režah maske motorja, opažene tri elektronske naprave oziroma senzorji.

Ugotovljeno je bilo, da gre za t.i. motilec radijskih signalov radarja pri merjenju hitrosti, ki je po določilih Zakona o pravilih cestnega prometa prepovedan (36. člen, 1. odst.). Zaradi navedenega je bila vozniku naprava zasežena, zoper njega je bil uveden hitri postopek za izdajo odločbe pri prekrškovnem organu Policijske uprave Murska Sobota. Zagrožena globa je 400 evrov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Črna kronika